Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vajola Dejvis donosi još jednu upečatljivu rolu u filmu o „Majci bluza“

AUTOR: CityMagazine 21 Oct, 2020

Netfliks nastavlja punom parom ove godine i malo-malo pa izbaci novi trejler za neko ostvarenje za koje nismo ni znali da je u produkciji. Ovog puta obradovali su nas prvim trejlerom za biografski film Ma Rainey’s Black Bottom, koji predstavlja adaptaciju istoimene drame. U pitanju je priča o Gertrudi Ma Rejni, jednoj od prvih tamnoputih bluz pevačica, koja je do dan-danas poznata po nadimku „Majka bluza“.

Naslovnu ulogu tumači oskarovka Vajola Dejvis, a iz trejlera se čini da joj ni ovde ne gine makar nominacija, ako ne i druga statua. Radnja filma dešava se u Čikagu 1920-ih godina, u trenutku profesionalnog uspona ove pevačice. Zaplet kreće kada se ona posvađa sa svojim menadžerom, producentom i mladim trubačem koji takođe želi da ostavi svoj trag u muzičkoj industriji. Mnoge strasti će isplivati na videlo, uključujući i spor sa belcima koji pokušavaju da nametnu do tada standardna, a ograničavajuća, pravila.

Mladog trubača glumi nedavno preminuli Čedvik Bouzmen, kome je ovo ujedno i poslednji film, a deluje kao da je i on ostvario vrlo upečatljivu ulogu. Ostatak glumačke ekipe čine Glin Turman, Kolman Domingo, Majkl Pots, Dušan Braun i Tejlor Pejdž. Reditelj je Džordž Vulf, scenario je adaptirao Ruben Santijago Hadson iz istoimene drame Augusta Vilsona (inače autora takođe ekranizovane drame Fences), a producenti su Tod Blek, Deni Vulf i Denzel Vošington. Ekipa koja među sobom ima razne nagrade obećava kvalitetno ostvarenje i ne bi nas iznenadile mnoge nominacije.

Srž filma je da gledaoci osete transformacionu moć bluza i muzike, kao i da vide da se ne treba predavati pred izazovima, baš kao što to nisu učinili ni mnogi umetnici tokom istorije. Filma Ma Rainey’s Black Bottom dolazi na platformu Netflix 18. decembra ove godine.

Izvor: Slashfilm

Fotografije: Netflix