Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Vreme je da kažemo zbogom: 10 serija koje će se završiti ove godine

AUTOR: Ljubisav Panić 27 Feb, 2019
Vreme je da kažemo zbogom: 10 serija koje će se završiti ove godine

Piše: Ljubisav Panić

Uprkos tome, nove epizode snimaju se sve dok ima zarade, ali ima i retkih primera kada su se priče započele i završile bez osvrta na novac i onako kako su njihovi tvorci oduvek želeli. Deset serija, koje vam predstavljamo u ostatku teksta, završiće se ove godine, tako da ćete uskoro moći da saberete sve utiske. Pre toga, upoznajte se sa osnovnim inoformacijama o njihovim završnicama.

The Big Bang Theory

Šeldon i ostatak štrebera uskoro odlazi u zasluženu penziju. The Big Bang Theory je na malim ekranima još od 2007, i do sada se nakupilo više od 250 epizoda. Glavni glumac Džim Parsons rekao je da će napustiti ovaj sitkom ukoliko bude obnovljen posle dvanaeste sezone (koja je u toku), što je učvrstilo odluku da se The Big Bang Theory otkaže uprkos odličnom rejtingu.

Mr. Robot

Rami Malek je nagrađen Emijem za ulogu u seriji „Mr. Robot" (foto coreymondello.com)

Rami Malek je nagrađen Emijem za ulogu u seriji „Mr. Robot” (foto coreymondello.com)

Sem Esmail, tvorac serije Mr. Robot, oduvek je imao na umu da priču o hakeru sa psihičkim problemima spakuje u četiri ili pet sezona, što je potvrdio i glavni glumac Rami Malek. Kako je rejting od 2015. godine opao, produžena četvrta sezona, koja će imati 12 epizoda, moraće da posluži kao adekvatna završnica.

Poldark

Ejdan Tarner tumači naslovnu ulogu u seriji „Poldark" (foto independent.co.uk)

Ejdan Tarner tumači naslovnu ulogu u seriji „Poldark” (foto independent.co.uk)

BBC se dobro snalazi s književnim materijalom čak i kada ga ima previše. Serija Poldark zasnovana je na serijalu od 12 romana Vinstona Grejema, ali će se sa petom sezonom privesti kraju. Izvršna producentkinja Karen Trasel izjavila je da će vrata za potencijalne nove epizode ili filmove ipak ostati otvorena. Nešto slično postignuto je sa serijom Downton Abbey, koja nam se u formi filma vraća 13. septembra, tako da ćemo se za koju godinu možda ponovo vratiti i u svet kapetana Poldarka.

Gotham

Poslednji TV dani policajca Džejmsa Gordona svedeni su na prepolovljenu petu sezonu serije Gotham, odnosno, 12 epizoda čije je prikazivanje u toku. Kada se sve privede kraju, priča o dobro poznatim junacima iz stripova o Betmenu biće zaokružena zavidnim brojem od 100 epizoda.

Game of Thrones

Novih šest epizoda serije Game of Thrones počeće da se prikazuje 14. aprila i svaka će trajati duže od standardnih sat vremena. Posle duže pauze, vratiće se i Migel Sapočnik, reditelj koji je ponudio neviđeni spektakl u epizodama Hardhome i Battle of the Bastards. Sve to uliva nadu da će se bar neke od finalnih epizoda vratiti na stare staze slave, s kojih su tvorci Dejvid Beniof i D. B. Vajs skrenuli u prethodnoj sezoni.

The Deuce

Pelner Voker, Džejms Franko i Megi Džilenhal u seriji „The Deuce" (foto imdb.com)

Pelner Voker, Džejms Franko i Megi Džilenhal u seriji „The Deuce” (foto imdb.com)

Navikli smo da se televizija pozabavi temama koje bioskopski naslovi obično izbegavaju pa nije začuđujuće što se The Deuce, serija o usponu porno industrije, lako udomila na kanalu HBO. Dejvid Sajmon i Džordž Pelekanos, tvorci ove hvaljene drame, znali su od samog početka da će The Deuce završiti s događajima koji su se odigrali 1984. godine. Kako im je to pošlo za rukom u trećoj sezoni, videćemo krajem ove godine.

Legion

Den Stivens, glavni glumac serije „Legion" (foto tvguide.com)

Den Stivens, glavni glumac serije „Legion” (foto tvguide.com)

Ako ne računamo animirana ostvarenja, Legion i The Gifted su jedini izdanci X-Men univerzuma koji se mogu pogledati na malim ekranima, što neće potrajati još dugo. Noa Holi, tvorac serije Legion, oduvek je imao na umu samo tri sezone, tako da se završnica očekuje na kanalu FX u junu. Den Stivens će ponoviti naslovnu ulogu moćnog mutanta, a uloga Profesora X nedavno je pripala Hariju Lojdu, poznatom po ulozi Viserisa u seriji Game of Thrones.

Homeland

Pre osam godina serija Homeland konačno je vratila Kler Dejns (Romeo+Juliet) na zasluženo mesto holivudskog panteona, obezbedila joj Zlatni globus i puno drugih nominacija za nagrade. Iako veliki broj obožavatelja još uvek verno prati glumičinu kreaciju bipolarnog agenta u problematičnom političkom okruženju, od serije se umorio tvorac Aleks Gansa. Njegov prvobitni plan bio je da se na Homeland stavi tačka u junu ove godine, ali se zbog zahtevne internacionalne produkcije premijera finalne sezone očekuje tek na jesen.

Suits

U Južnoj Koreji i Japanu prikazane su domaće verzije serije „Suits" (foto digitalspy.com)

U Južnoj Koreji i Japanu prikazane su domaće verzije serije „Suits” (foto digitalspy.com)

Iako je kritičari nikada nisu jednoglasno prihvatili, serija Suits ima armiju poklonika, što je omogućilo da se emituje još od 2011. godine. Krajem leta njena završnica biće spakovana u skraćenu sezonu od 10 epizoda, ali će pravne zavrzlame nastaviti da žive kroz nezavisno nasleđe – serija Pearson, koja se nalazi u produkciji, staviće u epicentar dešavanja sporednu ulogu glumice Đine Tores.

Orange Is the New Black

https://www.youtube.com/watch?v=CZ7Zo6ssSx8

Kultne dogodovštine iz ženskog zatvora Ličfild sa nama su od 2013. godine, kada su, uz seriju House of Cards, pokazale da je Netfliks ozbiljan igrač na polju igranog programa. Orange Is the New Black još uvek ima odličan rejting, ali se kreatorka Džendži Kohan uželela slobode. Postoji, međutim, mogućnost da ćemo se sa omiljenim prestupnicama ponovo sresti posle duže pauze, jer su prvi razgovori o potencijalnom nastavku već obavljeni.