Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto je sada pravi trenutak da pogledate seriju „The Office”?

AUTOR: CityMagazine 23 May, 2020
Zašto je sada pravi trenutak da pogledate seriju „The Office”?

Budimo iskreni, većini nas u proteklom periodu bilo je teško da se koncentrišemo na posao, te se gledanje serija i filmova činilo kao idealna razonoda, bilo u toku pauze ili pred spavanje. Jedan od naslova koji je, sasvim očekivano, bio čest izbor jeste kultna američka serija The Office. Za čitaoce koji nisu upućeni u detalje, serija se prikazivala u periodu između 2005. i 2013, što nam govori da nije reč o najaktuelnijem naslovu, ali je vremenom postala toliko omiljena širom sveta, da interesovanje za njom i dalje ne jenjava. Gledaoci su zavoleli estetiku, scenario i lokacije na kojima se radnja odvija, te ne čudi podatak da je reč o jednoj od najuspešnijih serija na platformi Amazon Video Prime. Ukupno je snimljeno čak 168 epizoda, koje su raspoređene u 9 sezona. Ukoliko niste imali priliku da se susretnete sa ovim naslovom do sada i želite da otkrijete više detalja, ostanite sa nama i u nastavku…

Ova jedinstvena komedija inspirisana je britanskom serijom istog naziva, ali je vremenom postala priča za sebe, sa originalnim replikama i zapletima. Kadrovi su snimljeni u stilu lažnog dokumentarca, te nam se glumci neretko obraćaju direktno. Time se na izvestan način ruši barijera između aktera i gledalaca. Glumačka postava predvođena Stivom Karelom je sjajna, kao i izvedba svakog lika pojedinačno. Nakon svega nekoliko epizoda potvrđuje se kliše da glumci svoj talenat dokazuju u komediji, a ne u drami. Kada je u pitanju scenario, on je vešto upakovan, i u pojedinim delovima osetne su političke konotacije. Tokom 2. sezone dolazimo do epizode naslovljene Booze Cruise, za koju verujemo da u današnje vreme ne bi bila snimljena. Likovi su komični, ali im se istovremeno veruje, a svaka glupost oprašta. Slikovito rečeno, kao da se smejete dok neko posrće i pada, što složićete se nije lepo, ali ne možete da odolite.

Period izolacije je za nama, međutim sada je pravi trenutak da nagradite sebe kvalitetnim humorom, i premostite dane dok se sve ne vrati na staro. Za kraj, vredi istaći da se radnja odvija u izmišljenoj kompaniji Dander Miflin, a mnogi su tokom gledanja epizoda osetili želju da se što pre vrate u svoju kancelariju.

Izvor: Vogue España