Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zašto ovih dana svi pričaju o italijanskom filmu „18 poklona”?

AUTOR: CityMagazine 19 May, 2020
Zašto ovih dana svi pričaju o italijanskom filmu „18 poklona”?

Tokom perioda izolacije navikli smo da istažujemo nove naslove na vodećim platformama, i uživamo u serijama i filmovima. Svako je mogao da pronađe nešto po svom ukusu i trenutnom raspoloženju. Među poslednjim otkrićima nalazi se italijanska drama, koja je već osvojila veliki broj gledalaca. Reč je o filmu neobičnog naziva, 18 poklona, iz Netflix kuhinje, za čije gledanje je potrebno pakovanje maramica i telefon u blizini, jer ćete poželiti da pozovete mamu ili vama blisku osobu. Pozivamo vas da ostanete sa nama i u nastavku, gde ćemo vam otkriti više detalja.

Sam naslov nagoveštava da je u pitanju film koji izaziva bujicu osećanja, a okosnicu priče čini majčinska ljubav. Naime, žena tokom trudnoće saznaje da boluje od raka u završnoj fazi, te donosi odluku da pripremi 18 poklona za svoju nerođenu ćerku, koje će dobijati sve do punoletstva. Ono što dodatno rastužuje jeste podatak da je film inspirisan istinitom pričom, odnosno mirnim porodičnim životom, koji se u trenutku menja iz korena.

Bračni par Elisa i Alesio imaju odlične poslove i očekuju svoje prvo dete, koje nažalost buduća majka nema priliku da upozna. Tumor koji je otkriven ne može da se odstrani operacijom, te joj ne preostaje nada, već samo ideja kako bar delimično da učestvuje u životu ćerke Ane. U početku, devojčica se raduje poklonima, ali vremenom situacija postaje sve teža. Kulminicija nastaje tokom 18. rođendana, kada podstaknuta pićem koje popije, sada devojka izazove niz incidenata i sukoba. Naposletku, dešava se nešto neočekivano, ali to vam ipak nećemo otkriti, ukoliko vas je ovaj sinopsis zainteresovao da i sami pogledate ovaj vrlo dirljiv i emotivan film…

Izvor: Elle España