Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Zlatna malina: „Holmes & Watson“ izabran za najgori film godine

AUTOR: CityMagazine 01 Mar, 2019
Zlatna malina: „Holmes & Watson“ izabran za najgori film godine

Film „Holmes & Watson“ je bio veliki pobednik, ili bolje reći gubitnik, ovogodišnje dodele nagrada Zlatna malina. Ova ne toliko smešna komedija je izabrana za najgori film godine, njen reditelj Itan Koen je pobedio u konkurenciji za najgoreg režisera, Džon Rajli je imao najgoru sporednu ulogu, a film je takođe „trijumfovao“ u kategoriji „Najgori rimejk, nastavak, prednastavak ili loša kopija originala“.

Zlatne maline, nagrade koje slave sve najgore iz sveta filma, se tradicionalno dodeljuju 24 časa pre dodele Oskara. Ranije je bilo uobičajeno da se održi mala ceremonija na kojoj se objavljuju dobitnici Zlatnih malina međutim ova praksa nije nastavljena ove godine.

Melisa Mekarti je imala čast da bude proglašena za najgoru glumicu godine, zahvaljujući svojim rolama u filmovima Life of the Party i The Happytime Murders. Zanimljivo je da je ona ove godine bila nominovana za Oskara, ali za ulogu u filmu Can You Ever Forgive Me?.

Vilu Farelu je za dlaku izmakla nagrada za najgoreg glumca godine, a za to se postarao ni manje ni više nego američki predsednik Donald Tramp! Naime, on je bio zvezda dva dokumentarca u prethodnoj godini (Fahrenheit 11/9Death of a Nation) što je bilo dovoljno da ga kritičari i drugi ljudi iz filmske industrije koji učestvuju u organizaciji Zlatnih malina uvrste među dobitnike ovogodišnjih nagrada.

Budući da nisu baš naklonjeni aktuelnoj američkoj administraciji, onu su se postarali i da Trampova savetnica Kelijen Konvej bude izabrana za najgoru glumicu u sporednoj ulozi.

Zlatna malina za najgori scenario je završila u rukama Nila Lenarda koji je imao nezgodan zadatak da adaptira knjigu Fifty Shades Freed za potrebe istoimenog filma.