Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
KS 2012.4 u Beogradu

KS 2012.4 je inventarni broj pod kojim se vodi umetničko delo – fotografija Ivana Hadži Zdravkovića Sose (1952-2013), koja je prvi put predstavljena u okviru poslednje umetnikove izložbe, 2012. godine u Galeriji savremene umetnosti Niš. 

U pitanju je stojeći ženski akt fotografisan s boka, sa savijenom levom nogom u kolenu i nonšalantno spuštenom desnom rukom. Sosa je akt smestio u krošnju drveta i teksture jarkih boja. Lice modela se ne prepoznaje. Ona je zagledana u daljinu, nesvesna posmatrača. Čini se kao da, naslonjena na granu, nešto iščekuje. 

Beogradska publika će prvi put imati prilike da vidi KS 2012.4 u okviru Beogradske nedelje mode u holu Belexpo centra od 25. do 27. oktobra. Tim povodom, biće ponuđeno 20 primeraka ove fotografije dimenzija 70 x 100 cm na fotopapiru. Budući da je tokom Nedelje mode ova ograničena serija fotografija dostupna po specijalnoj ceni, ovo je prava prilika za kolekcionare i ljubitelje umetničke fotografije da investiraju u Sosino delo.

O Sosinoj umetničkoj zaostavštini brine se tim udruženja Opus Šauca na čelu sa njegovom najstarijom ćerkom Ivanom Ehrensvärd.