Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najbolje profesionalne fotografije iz Australije

AUTOR: CityMagazine 24 Aug, 2020
Najbolje profesionalne fotografije iz Australije

Svake godine, Australijski institut za profesionalnu fotografiju (AIPP) održava nekoliko konkursa za svoje članove. Ove godine nije bilo moguće da se konkursi održe u štampanoj formi, pa se ovaj institu okrenuo digitalnim rešenjima i stvorio AIPP Silver Lining Awards konkurs.

U pitanju je onlajn konkurs koji je za cilj imao da angažuje članove, inspiriše, motiviše i nauči nečemu sve one koji su uključeni. Fotografi su pozvani da pošalju svoje fotografije pre zvanične prijave na konkurs, kako bi dobili savete oko toga šta još treba da se dotera i izmeni. Nagrade su podeljene u dve kategorije – kreativno i klasično, a u okviru njih je postojalo 10 supkategorija. Glavna ideja je bila da se pronađe ono nešto pozitivno i dobro u svemu što nam se dešava i svetu koji nas okružuje.

Želja je bila da se u trenutku kada fotografi nemaju baš puno posla stvori platforma da se oni izraze kreativno, a ujedno i zabave. Odziv je bio ogroman i ukupno je pristiglo više od tri hiljade radova. Oni prikazuju različite aspekte života i dokazuju da kreativnost uvek može da dođe do izražaja. Neke od najboljih fotografija sa takmičenja možete pronaći u našoj galeriji u nastavku.

Izvor: My Modern Met

Naslovna fotografija: Karen Waller