Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najzanimljivije fotografije poznatih Terija O’Nila sa retrospektivne izložbe

AUTOR: CityMagazine 30 Jul, 2020
Najzanimljivije fotografije poznatih Terija O’Nila sa retrospektivne izložbe

Teri O’Nil, koji je preminuo u novembru prošle godine, bio je jedan od najpoznatijih i najpopularnijih fotografa na svetu, koji se proslavio tokom 60-ih i 70-ih godina prošlog veka. Njegova bogata karijera trajala je više od 60 godina, a odlikovala se retkim i iskrenim fotografijama poznatih ličnosti iz sfera umetnosti, koje su rađene u stilu „iza kulisa“ i davale retke poglede na ljude koji su inače bili poznati sa velikog platna ili muzičkih pozornica.

Danas bi Teri proslavio 82. rođendan, a u to ime je galerija Medoks u švajcarskom gradu Gštadu otvorila prvu retrospektivnu izložbu nakon njegove smrti, pod nazivom  koja prikazuje mnoge njegove radove. Na njima su prikazani Frenk Sinatra, Elton Džon, Brižit Bardo i mnoge druge zvezde u njegovom prepoznatljivom intimnom stilu. Ova izložba trajaće do 29. avgusta, a neke od izloženih fotografija možete pogledati u našoj galeriji ispod teksta.

Iz galerije Medoks su izjavili da su ponosni na ovakvu izložbu i da im je drago što mogu da prikažu makar delić onoga što je O’Nil uradio tokom svog života. On je mnoge poznate ličnost fotografisao baš na ski stazama u okolini ovog mesta, tako da smatraju prikladnim da izložba bude ostvarena baš tu. Radovi ovog fotografa su inače veoma cenjeni širom sveta i nalaze se u mnogim galerijama, ali i privatnim kolekcijama. Verovatno ste usput naleteli bar na neku njegovu fotografiju a da niste znali ko je autor, ali zato u nastavku sledi podsećanje.

Izvor: The Guardian

Naslovna fotografija: Odri Hepbern na snimanju filma Two for the Road 1966. godine