Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Bongo. Ili: Družina retkih kućnih ljubimaca“

AUTOR: CityMagazine 28 Feb, 2019
„Bongo. Ili: Družina retkih kućnih ljubimaca“

Кnjiga autorke Vesne Ćorović Butrić Bongo. Ili: Družina retkih kućnih ljubimaca govori o jednom neobičnom junaku i njegovoj potrazi za prijateljima i mestu kojem će pripadati. Кako je svaki kraj samo novi početak tako i prava avantura ovog žutog balona započinje jednim krajem. Кada napusti svoj dom i krene na put oko solitera u kojem živi, Bongo će upoznati mnoge obične i neobične kućne ljubimce. Uz njihovu pomoć naučiće mnogo o tome čemu služe oči i usta i uši, a ponajviše o tome čemu služi srce. Ono će mu i pokazati put i sigurno ga voditi do mesta kojem će pripadati zauvek.

Кnjiga Bongo. Ili: Družina retkih kućnih ljubimaca izašla je u ediciji Od čitanja se raste i namenjena je čitačima početnicima, a samim tim je i prilagođena potrebama ove ciljne grupe. Veći font i prored olakšavaju malim čitačima savladavanje ove veštine, dok ih vedre ilustracije mlade ilustratorke Manje Ćirić na pravi način uvode u svet Bongovih avantura.

Naslovna strana knjige

Naslovna strana knjige

Vesna Ćorović Butrić je odgovorni urednik Programa za decu, mlade i porodicu Radio Beograda. Autorka je više knjiga i kratkih priča i dobitnica je značajnih nagrada za dečju književnost. „Dobra knjiga za decu je pametna knjiga: zna kako da se ponaša u rukama deteta. Ne hvali se svojom pameću i znanjem, ali ih ističe. Iskrena je, kaže ti važne istine, ali nađe načine koji će ti biti najjasniji. Kaže ti i ono što je veselo, vrcavo, smešno, ali ti kaže i ono što je tužno, surovo, neminovnо…“, smatra autorka.