Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Čitanje nas spaja“: Knjiga lako nađe put do dečjeg srca

AUTOR: CityMagazine 14 Feb, 2019
„Čitanje nas spaja“: Knjiga lako nađe put do dečjeg srca

Sa mališanima se u ovoj ustanovi družio poznati dečji pisac Uroš Petrović, koji im je postavljao zagonetke, motivišući ih da budu maštoviti. „Najjače oružje na svetu je mozak. Treba imati na umu da deca koja čitaju knjige ostvaruju više postignuća i uspeha u životu u odnosu na one koji ne čitaju. Ako postaneš vešt sa rečima, ne može ti niko ništa“, rekao je Uroš Petrović.

Addiko banka je Domu Jovan Jovanović Zmaj donirala sto pedeset knjiga za decu i mlade, čime je broj naslova koji su poklonjeni tokom četvoromesečne akcije zaokružen na sedam stotina. „U zajedničkoj akciji sa Lagunom i uz učešće naših zaposlenih, uživali smo u druženju sa popularnim dečjim piscima i mališanima iz četiri ustanove za specijalno obrazovanje i socijalnu zaštitu širom Srbije. Svaki dečji osmeh na koji smo naišli tokom ove akcije je dragocen, a knjige koje smo poklonili školama ostaju trajna vrednost koju će naslediti i naredne generacije učenika“, rekao je Vedran Ivanković iz korporativnih komunikacija Addiko banke.

Dom „Jovan Jovanović Zmaj"

Dom „Jovan Jovanović Zmaj”

Rukovodilac Doma Jovan Jovanović Zmaj Janko Tabaković zahvalio se na poseti i poklonjenim knjigama. Ova ustanova trenutno ima sedamdeset štićenika, uzrasta od 7 do 26 godina, koji su uključeni u školski sistem. Pored redovnog školovanja, deca učestvuju u različitim kreativnim aktivnostima koje im pomažu da se integrišu u lokalnu zajednicu.

U okviru akcije Čitanje nas spaja, karavan Lagune i Addiko banke najpre je posetio Školu za osnovno i srednje obrazovanje Milan Petrović u Novom Sadu, zajedno sa Ljubivojem Ršumovićem. Zatim je srca mališana u kragujevačkom Centru za razvoj usluga socijalne zaštite Knjeginja Ljubica razgalila Jelica Greganović, dok je Uroš Petrović u prethodnom druženju obradovao učenike Škole za osnovno i srednje obrazovanje Carica Jelena u Nišu.

Ovoj ustanovi je donirano sto pedeset knjiga za decu i mlade

Ovoj ustanovi je donirano sto pedeset knjiga za decu i mlade