Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kventin Tarantino će uskoro izdati dve knjige

AUTOR: CityMagazine 19 Nov, 2020
Kventin Tarantino će uskoro izdati dve knjige

Na novi i verovatno poslednji film Kventina Tarantina ćemo čekati još neko vreme. U skorašnjim intervjuima on nije otkrio da ima ideju za njegovu priču, niti da je počeo da piše scenario. Slavni reditelj, međutim, nije bio lenj nakon izlaska filma Bilo jednom u Holivudu 2019, pa sada ima u planu izlazak ne samo jedne, već dve knjige!

Tarantino je nedavno sklopio ugovor sa izdavačkom kućom Harper, a njegovi fanovi mogu da očekuju prvu knjigu svog ljubimca već sledećeg leta. Biće to novelizacija filma Bilo jednom u Holivudu, u kojoj ćemo pratiti avanture glumca Rika Daltona i njegovog dublera Klifa Buta, koje su u filmu tumačili Leonardo Dikaprio i Bred Pit. Radnja ovog romana se dešava pre i posle događanja prikazanih na filmu.

Bred Pit i Leonardo Dikaprio u filmu Bilo jednom u Holivudu

Druga Tarantinova knjiga baviće se filmovima iz ’70-ih i zvaće se Cinema Speculation. Iz izdavačke kuće Harper poručuju da će to biti „zbirka eseja, filmskih recenzija, autobiografskih tekstova i zanimljivih spekulacija jednog od najcenjenijih autora u svetu filma, i sigurno jednog od najvećih fanova sedme umetnosti“. Još uvek nije objavljeno kada će izaći ova knjiga.

Izvor: AP

Izvor naslovne slike: Vianney Le Caer/Invision/AP/Shutterstock