Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nakon romana „Normal people”, Sali Runi ponovo se obraća milenijalcima

AUTOR: CityMagazine 13 Jan, 2021
Nakon romana „Normal people”, Sali Runi ponovo se obraća milenijalcima

Ukoliko ste ljubitelj dela Sali Runi, imamo divne vesti za vas! Naime, autorka čuvenog romana Normal People, koji je osvojio milenijalce, otkrila je da krajem godine, tačnije 7. septembra, objavljuje novu knjigu koja nosi naziv Beautiful World, Where Are You. Prema dosadašnjim saznanjima, ovoga puta čitaćemo tekst nešto drugačije forme, odnosno lepo sročenu elektronsku poštu. Ukoliko želite da otkrijete više detalja, ostanite sa nama i u redovima koji slede.

Faber, izdavač sa kojim 29-godišnja Sali Runi ponovo sarađuje, podelio je neke detalje, a tako saznajemo da okosnicu radnje čini odnos prijateljica Alis i Ajlin, koje je život odveo na različite strane, a bliže se 30. rođendanu. Druženje održavaju neumornim dopisivanjem putem koga razmenjuju svoj doživljaj umetnosti, prijateljstva, sveta koji ih okružuje, i partnerskih odnosa. Međutim, pitanje koje se postavlja jeste da li će njihov odnos preživeti ponovno viđanje…

Sali Runi, © Jonny Davies

Direktorka izdavačke kuće Aleks Bouler u kratkim crtama podelila je da novi roman donosi uvek aktuelne teme prijateljstva i seksa, umetnosti i vere, moći i ljubavi. Čitalac brzo biva uvečen u svet junakinja, koje iako vrlo mudre, često pate, što odgovara dosadašnjem pristupu mlade autorke novim generacijama. Stoga, možemo reći da roman predstavlja spoj oštroumnosti, empatije i istinske lepote.

Za kraj, dodajemo i to da nas ove godine očekuje i ekranizacija prvog romana Sali Runi Conversations with Friends, u produkciji kompanije BBC. Radnja ovog romana smeštena je u Dablin i prati odnos biseksualnog para studenata sa otmenim supružnicima u toku jedne godine. Rediteljska palica pripala je Leniju Abrahamsonu, a scenaristkinja Alis Birč pomaže autorki na adaptaciji scenarija.

Izvor: Vogue UK

Naslovna fotografija: Element Pictures / Enda Bowe