Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nepredvidivost života u romanu „Deca zla“ autora Miodraga Majića

AUTOR: CityMagazine 12 Mar, 2019
Nepredvidivost života u romanu „Deca zla“ autora Miodraga Majića

Vulkan izdavaštvo predstavlja uzbudljiv i živopisan triler pod nazivom „Deca zla“ autora Miodraga Majića. Pisan u vremenu koje je blisko nama i prepun neočekivanih obrta, može da se uporedi sa najboljim primerima iz svog žanra. U središtu romana je dramatično ubistvo, a potraga za počiniocem biće samo okidač za niz drugih događaja koji će otkriti da je reč o zločinu strasti, osvete, opomene i simbolike. U pitanju je izvanredno ispričana priča sa znalački raspoređenim zamkama i nepredvidivim rešenjem na samom kraju.

Kako pronaći krivca u svetu u kom je istina izobličena, a prošlost junaka utkana u njihovu sadašnjost neraskidivim nitima zla? Nikola Bobić, beogradski advokat, pokušaće da pronađe odgovor na to pitanje, ni ne sluteći da će ga odgovor zauvek promeniti. Ova priča tiče se svih nas, jer ćemo u njoj pronaći obrise naše društvene stvarnosti, ali, što je još važnije, pronaći ćemo izgubljeno zrno nade – čak i u društvenom sistemu duboko ogrezlom u korupciju ima mesta za heroje.

Autor romana Deca zla je Miodrag Majić, sudija Apelacionog suda u Beogradu. Doktorirao je krivično pravo specijalizujući se za međunarodno-krivičnopravnu oblast. Samostalno i u koautorstvu objavio je deset monografija i više od trideset članaka iz oblasti krivičnog i međunarodnog krivičnog prava, i učestvovao je u izradi najznačajnijih zakona u ovim oblastima. Predsednik je Upravnog odbora i jedan od osnivača Centra za pravosudna istraživanja (CEPRIS). Već desetak godina redovno objavljuje tekstove na svom blogu, u kojima otvoreno govori o korupciji, nepotizmu i političkim pritiscima u pravosuđu.

Korica knjige „Deca zla“

Korica knjige „Deca zla“

Prvi roman Miodraga Majića Deca zla biće predstavljen na promociji zakazanoj za 20. mart u klubu Remix (Karađorđeva 46) sa početkom u 18 sati. Tom prilikom, osim autora, o knjizi će govoriti scenarista Siniša Pavić, književni kritičar Gojko Božović, scenarista i reditelj Vuk Ršumović i urednica Vulkan izdavaštva Marija Radić. Odlomke će čitati glumica Bojana Maljević. Posle predstavljanja romana, dok autor bude potpisivao primerke knjige ljubiteljima pisane reči, atmosferu će svojim nastupom ulepšati gudački kvartet Mozaik.