Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nova knjiga autora bestselera „Homo Deus” – „21 lekcija za 21. vek” u prodaji od 11. marta

AUTOR: CityMagazine 09 Mar, 2019
Nova knjiga autora bestselera „Homo Deus” – „21 lekcija za 21. vek” u prodaji od 11. marta

U novoj knjizi koju objavljuje Laguna 21 lekcija za 21. vek Harari govori o tome šta se danas događa u svetu i koji je najdublji smisao ovih događaja. Veoma inteligentna, provokativna, prepuna oštrih uvida, knjiga dovodi u pitanje osnove našeg pogleda na svet.

Tehnologija napreduje brže nego što mi uspevamo da je razumemo, a svet nikada nije bio tako polarizovan. Oslanjajući se na ideje iz svojih prethodnih knjiga, Harari nas suočava sa životnim izazovima usled neprestanih, zbunjujućih promena. One utiču na našu egzistenciju i menjaju postojeće obrasce razmišljanja i delanja. Harari nas priprema za budućnost koja će se mnogo razlikovati od ovog trenutka i ukazuje nam koja pitanja treba da postavimo sebi da bismo preživeli.

Naslovna strana knjige „21 lekcija za 21. vek"

Naslovna strana knjige „21 lekcija za 21. vek”

Kako su kompjuteri, veštačka inteligencija i roboti promenili značenje reči biti čovek? Jesu li nacije i religije i dalje važni? Zašto je liberalna demokratija u krizi? Da li nam se sprema još jedan svetski rat? Kako će u budućnosti izgledati posao i radna snaga i kako da se spremimo za to?

Ako se o budućnosti čovečanstva bude odlučivalo bez vaše saglasnosti – ni vi ni svi ostali nećete biti izuzeti od posledica. To nije fer, ali ko kaže da je istorija fer?

Profesor Harari širom sveta drži predavanja na kojima predstavlja teme iz svojih knjiga i članaka, a redovno objavljuje u časopisima kao što su Guardian, Financial Times, The Times, Nature magazine i Wall Street Journal. Njegove knjige preporučuju Barak Obama, Mark Zakerberg i Bil Gejts.