Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nova knjiga Elene Ferante stiže u novembru!

AUTOR: CityMagazine 10 Sep, 2019

Prema navodima stranih medija, čuvena italijanska spisateljica Elena Ferante trebalo bi 7. novembra da objavi novu knjigu – prvu nakon četiri godine. Njen italijanski izdavač Edizioni E/O u ponedeljak je podelio ovu vest na svom Twitter nalogu. Ubrzo nakon toga oglasio se i njen engleski izdavač Europa Editions, koji je sledećim tvitom potvrdio tu vest:

Na osnovu ovog odlomka iz knjige, jasno je da se radnja i ovoga puta odvija u Napulju. Ipak, ni jedan ni drugi izdavač do sada nisu objavili naziv romana.

Prethodni serijal Elene Ferante, pod nazivom Moja genijalna prijateljica, prati priču o detinjstvu, životu i rivalstvu dve prijateljice koje su odrasle u siromašnoj četvrti upravo u ovom gradu na jugu Italije.

Osim novog naslova iz pera slavne autorke, tu je još jedna lepa vest za poklonike njenog dela! Naime, nakon prve uspešne sezone istoimene HBO serije nastale po romanu, najavljeno je da će sledeće godine biti prikazana i druga sezona koja će pratiti dešavanja iz druge knjige popularne tetralogije.

Prva sezona serije izazvala je sjajne reakcije publike

Prva sezona serije izazvala je sjajne reakcije publike

Iako je očigledno reč o vrlo darovitoj spisateljici, ona i dalje ne želi da otkrije svoj identitet. Prema njenim rečima, anonimnost igra značajnu ulogu u njenom stvaralaštvu. Na taj način ona može bolje da se fokusira na svoj rad i pisanje, i da bude oslobođena anksioznosti, očekivanja i pritiska medija i javnosti.

Što se nas tiče, sve dok piše sjajne knjige, slobodno neka tako i ostane…

#184 City Magazine // Početak

Izdvojeno za tebe

Prikaz: Povratnički „BH90210” / „Beverly Hills 90210”

Teško da je ikoga zbilja iznenadila činjenica da se radi na novom prepravku neprolaznog „Beverly Hills”-a. Međutim, kako je poduže…

E-Play na otvaranju novog beogradskog kluba

Alternativni bend E-Play ovog leta bio je veoma koncertno aktivan i za kraj letnje sezone 2019. ostavio je nastup u…

Zbog ovih 10 serija jedva čekamo jesen

Vraćaju se stare i stižu nam nove serije. Naredni meseci će u smislu igranog televizijskog programa po svemu sudeći biti…

Ovaj animirani video otkriva šta čini Pikasovu „Gerniku“ toliko šokantnom

Kako ste se osećali kada ste prvi put videli sliku Gernika Pabla Pikasa? Da li vas je fascinirala ili ste…