Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Novi roman Dragana Velikića „Adresa“ u prodaji od 12. aprila

AUTOR: CityMagazine 10 Apr, 2019

Šetajući ulicama i parkovima on sastavlja svoj „zapis teskobe“, svojevrstan dosije grada i sebe u njemu, nastojeći da prizove slike prošlosti i u njima pronađe smisao današnjeg stanja duha i opšteg propadanja.

Velikić ističe da je Adresa do kraja beogradski roman. „Ideja mi je bila da dam život grada, njegovo postojanje u vremenu, ali i život jednog običnog čoveka u tom gradu, i u paralelnom vremenu ‒ onom sopstvenog postojanja i onom postojanja grada ‒ to sam želeo da uhvatim“.

Novi roman „Adresa“ Dragana Velikića

Novi roman „Adresa“ Dragana Velikića

Toliko toga je prošlo Beogradom, toliko naroda, vojski, nebrojeno različitih života, što je moralo ostaviti neki trag. Dakle, jedna linija romana prati život grada od rimskih vremena do danas.

„Kako roman odmiče, sve više postaje važna ona linija romana koja prati dešavanja u anno domini 2018. Tu je svakodnevica Beograda koji je grad pod opsadom. Svakim danom je sve više ožiljaka na licu Beograda. Međutim, Beograd je grad neverovatne energije, i uvek se u čudu pitam odakle izvire taj duh, taj humor, ta kreativnost. Pokušao sam da u romanu Adresa dam jednu sveobuhvatnu sliku tog grada“, rekao je Velikić.

Dragan Velikić je jedan od najznačajnijih srpskih pisaca današnjice. Dobitnik je brojnih nagrada: Ninova nagrada, nagrade Miloš Crnjanski, Meša Selimović, Kočićevo pero… Velikićeve knjige prevedene su na 18 jezika i imaju preko 60 izdanja.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

10 najboljih filmova Stenlija Kjubrika

Teško je da će se filmofili i kritičari ikada složiti oko toga ko bi mogao da bude najbolji reditelj svih…

Kreativni centar: Ilustrovani ključ za DEČJE KRIZE

„Roditeljski rad počinje prihvatanjem sebe, onoga što čovek jeste uz sva svoja ljudska ograničenja … kako bi u najvećoj meri…

Da li će ovaj glumac biti novi Džejms Bond?

Zovem se Hjugan. Sem Hjugan. Spekulacije o nasledniku Danijela Krejga u ulozi Džejmsa Bonda su poslednjih meseci sve učestalije, ali…

Prikaz romana „Deca zla“

Pre desetak dana je u Beogradu održana promocija zbirke priča „BalkaNoir“ (za sada dostupna samo na grčkom jeziku) u kojoj…