Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Stefani Majer najavila izlazak novog romana iz serijala „Sumrak“

AUTOR: CityMagazine 07 May, 2020
Stefani Majer najavila izlazak novog romana iz serijala „Sumrak“

Dvanaest godina nakon završetka književne tetralogije Sumrak, Stefani Majer je odlučila da je sada pravo vreme da još jedan roman iz ovog serijala ugleda svetlost dana. On će se zvati Ponoćno sunce i izaći će 4. avgusta.

Radnja ovog romana će biti poznata svim čitaocima Sumrak sage, ali će ona ovoga puta biti predstavljena iz perspektive vampira Edvarda Kalena. Čitaoci će moći da saznaju više o prošlosti ovog mladića i da otkriju kako se osećao kada se upoznao sa Belom Svon. Od izdavača knjige je stiglo saopštenje u kome piše da se Ponoćno sunce oslanja na antički mit o Hadu i Persefoni.

Prvi nacrt Ponoćnog sunca je inače još 2008. nelegalno objavljen na internetu. Kada se to dogodilo, Stefani Majer je bila veoma razočarana i do daljeg je odložila izlazak romana. Na sreću svih fanova njenog rada, ona je nedavno promenila mišljenje i ipak je odlučila da objavi ovu knjigu.

Romani iz tetralogije Sumrak (Sumrak, Mladi mesec, Pomračenje i Praskozorje) su se do sada prodali u više od 100 miliona primeraka, a po njima je snimljeno i pet veoma uspešnih filmova.

Izvor: Guardian

Izvor naslovne slike: Gage Skidmore/Wikimedia Commons