Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Ukoliko ste voleli Harija Potera, ove knjige morate da pročitate

AUTOR: CityMagazine 25 Aug, 2019
Ukoliko ste voleli Harija Potera, ove knjige morate da pročitate

Uvek postoji prilika za čitanje, posebno tokom velikih vrućina kakvim smo izloženi ovih dana. Zapravo, topli dani su i najbolji za čitanje. Ima nečeg magičnog u opuštanju u hladovini tokom leta što vas prosto tera da uzmete knjigu u ruke.

Kada se već govori o magiji, ukoliko i vi spadate u grupu ljudi koja je obožavala, a i dalje voli da čita knjige o Hariju Poteru, predlažemo vam neke slične romane koji će vas sigurno oduševiti.

Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu Rensoma Rigsa

Tajanstveno ostrvo.
Napušteno sirotište.
Neobična zbirka veoma čudnovatih fotografija.

Sve to čeka da bude otkriveno u knjizi Dom gospođice Peregrin za čudnovatu decu. To je nezaboravan roman koji, kombinujući prozu i fotografije, stvara uzbudljivo čitalačko iskustvo.

Mađioničari Leva Grosmana

Roman o još jednoj školi čarobnjaštva

Roman o još jednoj školi čarobnjaštva

Kventin Koldvoter talentovan je i inteligentan sedamnaestogodišnjak koji dosadu svakodnevnice razbija čitanjem ciklusa fantastičnih romana o magičnoj zemlji Filoriji. Međutim, nakon što se neočekivano nađe na tajnom ekskluzivnom fakultetu za čarobnjaštvo, život mu se preokreće naglavačke i on shvata da je bio u zabludi kad je mislio da magija nije stvarna.

Češljugar Done Tart

Češljugar je uznemirujuća odiseja kroz današnju Ameriku i drama zadivljujuće snage. Stapajući nezaboravno žive likove i uzbudljivu napetost, roman je sveobuhvatna priča o gubitku i opsednutosti, o preživljavanju i samostvaranju, o najdubljim tajnama ljubavi, identiteta i sudbine.

Knjiga izgubljenih stvari Džona Konolija

Knjige mogu postati pravo utočište i bekstvo u novi svet

Knjige mogu postati pravo utočište i bekstvo u novi svet

Visoko u svojoj sobi na tavanu, dvanaestogodišnji Dejvid oplakuje majčinu smrt. On je ljut i usamljen, a samo mu knjige sa polica prave društvo. Ali knjige su počele da mu šapuću u mraku i našavši spas u mitovima i bajkama koje je njegova majka toliko volela, on otkriva da pravi svet i svet iz mašte počinju da se stapaju u jedan. Došao je Grbavac s podrugljivim osmehom i tajanstvenim rečima: „Dobro došli, Vaše veličanstvo. Pozdravimo novog kralja.“

Noćni cirkus Erin Morgenstern

Ovo je priča o cirkusu koji dolazi nenajavljen. Jednostavno se pojavljuje niotkuda. A unutar crno-belih šatri nalazi se jedinstven svet rariteta od čije čarolije zastaje dah. To je Le Cirque des Rêves, viktorijanski cirkus koji isključivo noću prima posetioce. Iza kulisa tog magičnog sveta, odvija se oštra borba – duel dvoje mladih mađioničara, Selije i Marka, u kojem samo jedno od njih može da pobedi.