Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Vatra i krv” Džordža R. R. Martina u prodaji od 1. aprila

AUTOR: CityMagazine 28 Mar, 2019
„Vatra i krv” Džordža R. R. Martina u prodaji od 1. aprila

Vatra i krv počinje nekoliko vekova pre događaja koji se odigravaju u Igri prestola kada se kuća Targarjena – jedina porodica zmajskih gospodara koja je preživela Propast Valirije – naselila na Zmajkamenu.

Prvi tom započinje od legendarnog Egona Osvajača, koji je skovao Gvozdeni presto, a nastavlja se pripovedajući o pokolenjima Targarjena, koji su se borili da održe tu znamenitu vladarsku stolicu – sve do izbijanja građanskog rata, koji umalo nije zatro celu dinastiju.

„Vatra i krv"  - naslovna strana

„Vatra i krv” – naslovna strana

Šta se zaista dešavalo za vreme Plesa zmajeva? Zašto je svaki odlazak u Valiriju posle Propasti smrtonosan? Šta su najgori zločini koje je počinio Megor Okrutni? Kakav je bio život u Vesterosu dok su zmajevi šestarili nebom? Ovo je samo nekolicina od svih pitanja na koja su dati odgovori u ovom važnom letopisu napisanom rukom učenog meštra iz Citadele, ilustrovanom s više od osamdeset crno-belih crteža Daga Vitlija. Čitaoci su imali prilike da već okuse ponešto od ovog štiva u Svetu leda i vatre, ali sada je ovde prvi put razmotana čitava bogata tapiserija povesti Targarjena.

Vatra i krv poseduje sveobuhvatnost i veličanstvenost Gibonovog Opadanja i propasti Rimskog carstva, a predstavlja prvi deo dvotomne povesti dinastije Targarjena, pružajući čitaocu sasvim novu sliku dinamične, često krvave, uvek opčinjavajuće prošlosti Vesterosa.