Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
20. Guitar Art Festival

Jubilarni, 20. po redu, Guitar Art Festival biće održan pod sloganom „Applause”. Festival je u svoje dve decenije postajanja uspeo ne samo da održi kontinuitet i da se proširi u više pravaca, već je ove godine sačinio i spektakularnu listu gostiju. Tokom šest festivalskih dana, održaće se 10 velikih koncerata, a Beograd će posetiti preko 120 najistaknutijih imena gitarskog sveta iz 35 zemalja sveta.

Koncert Visente Amiga, najboljeg svetskog flamenko gitariste i autentičnog naslednika Paka de Lusije, otvara 12. marta Guitar Art Festival. U svojoj karijeri Amigo je više puta posećivao Beograd, a prethodna dva koncerta bila su rasprodata. Amigo je dosad objavio osam studijskih albuma i učestvovao na velikom broju izdanja, a pored superiorne tehnike, izdvaja ga savremenost u muzičkom izrazu.

Najpoznatiji Gipsy Jazz – Swing sastav Rosenberg Trio iz Holandije nastupiće 13. marta na jubilarnom Guitar Art Festivalu. Nova festivalska produkcija i projekat Kings of String The Younger ovog puta okuplja mlade talente i velike virtuoze. To su Mozes Rosenberga Jorgos Jorgopulos, grčki virtuoz na buzukiju, i svestrani fingerstyle srpski gitarista Bojan Ivanovski. Njihov nastup je rezervisan za 14. mart.

Kings of Strings

Kings of Strings

Po prvi put beogradskoj publici će se predstaviti kraljica fado muzike nove generacije Karminjo, i to 15. marta. Legendarni duo vanserijskih gitara Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić na koncertu u okviru jubilarnog Guitar Art Festivala u Kombank dvorani premijerno će 16. marta predstaviti dugo iščekivan album Kruševo 2, kao nastavak jednog od najboljih gitarskih projekata ovog prostora. Dvojica gitarskih virtuoza predstaviće svoju jedinstvenu kombinaciju flamenka, bluza i džeza, koju izvode s neverovatnom preciznošću i energijom. Oni makedonsku muziku vešto kombinuju s etno džezom, instrumentalnim rokom i bluzom.

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić

Svečano zatvaranje festivala 17. marta rezervisano je za veliki koncert u Zadužbini Ilije M Kolarca Veče Hoakina Rodriga – Tri najpopularnija koncerta za gitaru i orkestar u okviru kojih će nastupiti Filharmonija Banatul Temišvar i solisti Vojin Kocić, Ema Kapor, Alexander Swete, Maroje Brčić, Zoran Krajišnik i Nemanja Ostojić.