Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Arsenal 09 počeo žestoko uz Testament i 7.000 posetilaca

AUTOR: CityMagazine 20 Jun, 2019
Arsenal 09 počeo žestoko uz Testament i 7.000 posetilaca

Prostor ispred Main Stage-a zacrnio se od brojnih majica fanova Testamenta, čiji je nastup na Arsenalu prošao u duhu obeležavanja 20 godina od kultnog albuma The Gathering, sa koga su pevač Čak Bili i ekipa raspoloženo otprašili D.N.R, Down for Life, Eyes of Wrath i Legions of the Dead.

Američki bend je između ostalih isporučio i Low, Stronghold, Practice What You Preach i Disciples of the Watch, a Knežev arsenal, istorijski prostor fabrike municije iz 19. veka, orio se od horskog pevanja gromoglasne publike, koja je na kraju Testament ispratila ovacijama.

„Mnogo vam hvala što ste nam pokazali vašu ljubav. Volimo i mi vas. Budite takvi i sledeći put kada dođemo”, poručio je Bili.

Testamentu su na Main-u prethodili vrsni kragujevački death metalci Dead Joker i folk metalci Pero Defformero sa uobičajeno pržećim koktelom hitova kakvi su Gotičarka, Kauboj iz Bosne ili Došli smo do kraja puta, dok se na obližnjem ispunjenom Garden Stage-u uživalo uz legendarno Atomsko sklonište.

Trio basiste Brune Langera počeo je raspoloženu svirku sa U vremenu horoskopa, da bi se stiglo do Paklenih vozača, Bez kaputa, Žutog kišobrana i Treba imat dušu.

Na Gardenu, smeštenom u drvećem natkrivenoj Zastavinoj bašti, svirali su prve večeri i Mud Factory, Majdan, Urban instinkt, Len Jem, Odgovor, Vesela mašina i Alitor, dok je do ranih jutarnjih časova trajala žurka sa odabranim predstavnicima kragujevačke DJ scene na Explosive Dj Stage-u.

Deo atmosfere sa prve večeri (Foto: Nemanja Đorđević)

Deo atmosfere sa prve večeri (Foto: Nemanja Đorđević)

Već prve večeri pokazala se kao uspešna i opravdana odluka da Arsenal bude prvi srpski festival bez jednokratnih plastičnih čaša. Trajne plastične čaše brendirane Arsenalovim vizualom mogle su se uz kauciju brzo dobiti na nekoliko istaknutih punktova u prostoru, a publika je mogla da uživa i u brojnim drugim sadržajima, kao što su čil aut zona, kafići na otvorenom, štandovi sa suvenirima, majicama i pločama, i drugom.

Druge večeri Arsenala 20. juna nastupaju Little Steven, Vlatko Stefanovski, Darko Rundek, Ritam nereda, Mile Kekin i brojni drugi. Kapije se otvaraju od 19:00, nastupi kreću od 20:00, a ulaznice se prodaju i na ulazu u festival.