Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Blond:ish i Black Motion ovog petka u Barutani

AUTOR: CityMagazine 28 May, 2019
Blond:ish i Black Motion ovog petka u Barutani

Prethodna godina bila je jedna od najvažnijih godina u karijeri projekta Blond:ish, koju je obeležilo osnivanje Abracadabra izdavačke kuće, niz Abra događaja, uključujući i stejdž na Tomorrowland festivalu, još jedan izvanredan nastup na Burning Man festivalu, internacionalna gostovanja u okviru Circoloco događaja, kao i rezidenture na Ibici u okviru WooMoon žurki, Hï Ibiza žurke sa Black Cooffee-jem i rezidentura u plažnom klubu Scorpios na Mikonosu.

Black Motion su poznati po svojoj sirovoj umetničkoj strani, energiji, hipnotišućem performansu i njihovim zaštitnim znakom – fuzijom perkusija, kwaito-a i house-a. Sastav Black Motion oformljen je pre skoro jedne decenije, kada su Robert Mahosana (DJ Murda) i perkusionista Thabo „Smol“ Mabogwane odlučili da se upuste u saradnju. Njihovo partnerstvo je za kratko vreme postalo vrlo uspešno, a muzika koju su stvarali osvojila je radijske emisije i postala sastavni deo lokalnih kompilacija.

Proboj na muzičko tržište načinili su hitom Banane Mavoko koji su uradili sa pokojnim Jah Rich-om. Sarađivali su sa imenima kao što su: DJ Oskido, DJ Mthi, QT i vokalista Bantu Soul. Pažnju svetske publike privukli su izdanjima za izdavačke kuće Tribe i Nulu. Debi album Talking to the Drums objavili su za Kalawa Jazmee i Universal Records 2011. godine. Naredne godine usledio je album Aquarian Drums, a 2014. i treći album Fortune Teller. Njihov četvrti album Ya Badimo iz 2016. osvojio je dva SAMA (South African Music Awards) priznanja za najbolji duo/grupu i najbolji dens album.