Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Daft Punk se raspao!

Daft Punk, pariski dvojac odgovoran za neke od najpopularnijih plesnih numera ikada, više ne postoji. Vest o raspadu je objavljena na Jutjubu preko video klipa pod nazivom Epilogue. U pitanju je isečak iz njihovog filma Electroma (2006), koji prikazuje poslednji susret članova benda.

Kraj grupe potvrdila je i Ketrin Frejzer, koja za Daft Punk kontroliše odnose sa medijima, ali ona nije navela razlog raspada.

Gi Manijel d’Omam Kristo i Toma Bangalter osnovali su Daft Punk u Parizu 1993. godine. Njihov debi album, pod nazivom Homework, izašao je 1997. i napravio je veliki pomak u popularnoj plesnoj muzici. Svet je tada bio u prilici da se upozna sa njihovom, francuskom verzijom haus muzike. Sa albuma su skinuti singlovi Around the World i Da Funk, koji su se dobre dve godine konstantno vrteli na radiju i televiziji.

Bend je zacementirao svoj status albumom Discovery iz 2001, pre svega zahvaljujući popularnosti pesama One More Time i Harder, Better, Faster, Stronger. Negde u ovo vreme članovi Daft Punk-a su počeli da se pojavljuju u javnosti isključivo sa robotskim kacigama, što ih je učinilo dodatno interesantnim ljubiteljima muzike.

Svoj najveći hit Daft Punk su imali čak dvadeset godina od svog nastanka. U pitanju je, naravno, pesma Get Lucky, koju su snimili u saradnji sa Najlom Rodžersom i Farelom. Ovaj singl se prodao u višemilionskom tiražu i bendu je doneo dva Gremija, ali i mnogo drugih nagrada.

Nakon izlaska albuma Random Access Memories (2013), Daft Punk nije bio preterano aktivan. Poslednji put su bili u centru pažnje 2016. kada su sarađivali sa The Weeknd-om na njegovim pesmama Starboy i I Feel It Coming.

Izvor: Variety