Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dingospo Dali u KC Gradu 12. maja

AUTOR: CityMagazine 09 May, 2019
Dingospo Dali u KC Gradu 12. maja

Dingospo Dali je originalan spoj altroka i popmistike koji na autentičan način spaja groove ritam sa nežnim vokalnim i gitarskim deonicama. Podeljen u delove to je sastav koji je sposoban da zaleluja, polomi, tantrično pristupi ili te romantično zamisli. Jedan od nekolicine koji s takvim stavom ulazi u žanrovski klinč bez opterećenja i sadrži dozu besa koja uvlači u disciplinovanu meditaciju koja koncerte ovog benda čini jedinstvenim iskustvom.

Do sada, Dingospo Dali je objavio jedan studijski album Sve dok mislim da je ovo drugi svet (Long Play, 2017), koji je visoko ocenjen od strane muzičkih kritičara, a portal Balkanrock ga je uvrstio u top 30 regionalnih albuma 2017. godine.

Dingospo Dali (Foto: Jakov Simović)

Dingospo Dali (Foto: Jakov Simović)

Pažnju na sebe skrenuli su nakon pobede na prvom televizijskom takmičenju demo bendova Bunt Rok Masters 2015. godine u organizaciji Emisije Bunt i drugog programa Radio Televizije Srbije i Radija 202 u kom je učestvovao veliki broj demo bendova. Pobedili su sa pesmom Ne pitaj se. Nakon toga su usledili nastupi na brojnim festivalima širom Srbije i zemalja u regionu. Bili su deo programa Arsenal Fetivala, Exit-a, Demofest-a u Banjaluci gde su takođe došli do finala, Beerfest-a u Beogradu, Zaječarske Gitarijade, Rock Vilidž festivala u Banatskom Sokolcu, Bedem Fest-a u Nikšiću, Park Fest-a u Užicu i dr. Zapaženi nastup imali su i u Hali sportova kada su otvorili koncert švedskom indi rok sastavu Mando Diao u decembru prošle godine.

Koncerno veče od 21 h otvoriće gosti, mladi beogradski garažni indi/surf bend Karpo.

Karpo je osnovan 2017. godine, a za nešto više od godinu dana postojanja bend je bio izuzetno aktivan, kako stvaralački tako i izvođački. Iza njih postoji već nekolicina demo snimaka i nastupa, od kojih se izdvajaju nastupi kao predgrupa beogradskim bendovima Virvel i Crvi.