Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Dobra vest – Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi u Srbiju!

AUTOR: CityMagazine 17 Oct, 2020
Dobra vest – Barcelona Gipsy balKan Orchestra dolazi u Srbiju!

Međunarodni muzički ansambl Barcelona Gipsy balKan Orchestra kreće na turneju po čitavom regionu, a dobra vest je da dolaze i u Srbiju. Nakon rasprodatih i zbog pandemije odloženih martovskih koncerata u Italiji usledila je pauza, a sada na naše veliko iznenađenje nastavljaju turneju i dolaze prvo u Kragujevac 30. oktobra, u Sombor 1. novembra, Beograd 3. i 4. novembra i Novi Sad 6. novembra.

Ovaj bend je za dolazak u Srbiju najavio promociju novog albuma pod nazivom Nova Era sa novom pevačicom Margeritom Abitom iz Italije, sa kojom je nedavno i objavio obradu dragulja balkanske muzike Marijo deli bela Kumrijo. Mnogi kritičari su već ocenili ovu obradu kao sjajnu izvedbu i novu pevačicu Margeritu kao fenomenalno osveženje ovog benda.

Barcelona Gipsy balKan Orchestra važi za omiljeni bend publike širom sveta i pored pesama na španskom, ruskom i romskom, izvodi pesme i na srpskom jeziku. Osim Ivana Kovačevića, kontrabasiste iz Beograda, bend čine: pevačica Margerita Abita sa Sicilije, harmonikaš Matija Skirosa iz Italije, gitarista Žulijen Šanal iz Francuske, perkusionista Stelios Togijas iz Grčke, klarinetista Dani Karbonelj iz Katalonije, violinista Pere Nolasc Turu iz Katalonije i violinista Oleksandar Sora iz Ukrajine. 

Bend aktivno radi na promociji novog albuma a za nekoliko dana svetlost dana će ugledati još jedna obrada pesme sa ovih prostora.

Predstojeći koncerti:

  • Petak 30. 10 – Pozorište Kragujevac
  • Nedelja 1. 11 – Pozorište Sombor
  • Utorak 3. 11 – Dom omladine Beograd
  • Sreda 4. 11 – Dom omladine Beograd
  • Petak 6. 11 – Pozorište mladih Novi Sad

Barcelona Gipsy balKan Orchestra u Srbiji

30.Oct 2020
06.Nov 2020