Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Džej-Zi je postao prvi milijarder među reperima

AUTOR: CityMagazine 16 Jun, 2019

Šon Karter, u narodu poznat kao Džej-Zi, započeo je svoju karijeru još početkom ’90-ih. Njegov prvi album Reasonable Doubt je objavljen 1996. i prodao se u više od milion primeraka, kao, uostalom, i većina njegovih izdanja u narednom periodu, uključujući i posebno dobro ocenjene albume The Blueprint (2001) i The Black Album (2003). Osim muzikom, Džej-Zi je oduvek privlačio pažnju ljudi i svojim poslovnim odlukama.

On je bio vlasnik diskografske kuće, brenda odeće, a imao je udeo i u košarkaškom klubu Brooklyn Nets. Danas najveći deo prihoda zarađuje od svojih investicija u kompanije Armand de Brignac, D’Usse, Uber, Roc Nation i Tidal. On takođe poseduje veliki broj nekretnina na atraktivnim lokacijama, kao i umetnička dela u vrednosti od oko 30 miliona dolara.

Kada se sve to sabere dobijamo cifru koja prelazi milijardu dolara i stavlja Džej-Zija na prvo mesto liste najbogatijih repera, tik ispred svojih kolega iz sveta hip hopa: Dr. Dre-a i Šona „Pafi” Kombsa.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

U planu je snimanje drugog dela filma „Gladijator“

„Gladijator 2“ je prvi put najavljen u novembru 2018. kada su producent filma Volter F. Parks i Lori Mekdonald obećali…

Novi život Dilana Doga: Usponi i padovi Rekionijeve vladavine (prvi deo)

Poslednji put sam o redovnim epizodama „Dilana Doga“ pisao za City Magazine početkom prošle godine i u tom tekstu sam…

Pogledajte trejler za nastavak horor remek-dela „Isijavanje“

Prošlo je trideset devet godina od izlaska filma „Isijavanje“ proslavljenog reditelja Stenlija Kjubrika. Ova adaptacija istoimenog romana Stivena Kinga prvobitno…

Je l’ znaš za Crushhh?

Crushhh po drugi put organizuje mini festival ljubavi, tolerancije i dobre muzike i zvanično ulazi u svoju treću sezonu! Crushhh…