Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Globalni trendseter i legenda elektronske muzike – Marko Karola vraća se u Beograd

AUTOR: CityMagazine 15 Jan, 2020
Globalni trendseter i legenda elektronske muzike – Marko Karola vraća se u Beograd

Nakon nešto više od godinu dana od prethodnog gostovanja, kada je posle decenije pauze oduševio domaću publiku, globalni ambasador tehno muzike – Marko Karola, nastupiće u subotu 1. februara u velikom Hangaru u Luci Beograd. Uvertiru u željno iščekivani set „kralja belog ostrva“ napraviće predstavnik napuljske scene – Antonio Pica.

Marko Karola jedna je od glavnih figura zaslužnih za razvoj elektronske scene ranih devedesetih godina prošlog veka. Karijeru je započeo davne ’89. puštajući muziku po napuljskim klubovima u kojima je bio popularan italo haus, dok je njegovo interesovanje privukao u to vreme novi muzički pokret u usponu – tehno. Zajedno sa istomišljenicima kao što su Gaetano Parisio Gaetek, Davide Squillace i Random Noize, kao i klaberima željnim novog zvuka, Karola je otpočeo muzičku tranziciju. Uvek par koraka ispred svog vremena, bio je jedan od lokalnih italijanskih heroja koji je tehno zvuk Napulja plasirao na globalnu scenu.

Kao što ni Rim nije sagrađen za jedan dan, tako je i Karola godinama gradio svoje muzičko carstvo – od prvog izdanja Classic Hard 1995. godine, pa do globalne dominacije danas. Marko je u to vreme osvojio scenu legendarnim numerama kao što su 7th Question, Get Down, Avalanche, Day And Night, Do.Mi.No serija i mnoge druge.

Više od dve decenije kasnije Marko i dalje važi za jednog od najcenjenijih i najtraženijih elektronskih izvođača na svetu i uveliko je smatran za jednog od ključnih faktora u misiji da tehno kao žanr dostigne svetsku priznatost.

Pored izdanja na etiketama u koje je bio lično investiran, kao što su Design Music, Zenit, Question, One Thousands i Do.Mi.No, paralelno je objavljivao muziku za neke od najboljih svetskih izdavačkih kuća – Minus, Plus 8, 2M i Primate Recordings.

Antonio Pica

Pored pet albuma koji su dobili najbolje kritike, uključujući i Play It Loud, Karola je takođe bio odgovoran za nekoliko miks kompilacija. Tokom 2006. godine uradio je miks za legendarni londonski klub Fabric, koji je bio lekcija o doteranom, futurističkom minimalizmu. Nakon toga usledile su sjajne kompilacije za Time Warp. Korak dalje otišao je 2010. godine, kreirajući miks Party Animals za SvenVetov Cocoon Recordings.

Njegov brend Music On danas je ujedno i sinonim za jednu od najposećenijih klupskih noći na Ibici, kao i tačka okupljanja svih važnih tehno i tek haus imena.

Karola je poznat po svom energičnom i impresivnom stilu miksovanja na tri gramofona i dugačkim setovima nalik kakvim putovanjima. Ostao je jedan od najtraženijih di-džejeva na svetu u poslednje dve decenije. Iako voli višečasovne setove, poseduje sposobnost da suptilno kontroliše publiku koja ga voli gde god da se pojavi, od Ibice, preko Njujorka i Južne Amerike, pa sve do bilo koje tačke na planeti.

Umetnička karijera Antonia Pice počela je 2009. godine, kada je postao gost najboljih klubova u Italiji. Karola je izvođač koji je definitivno privukao svu njegovu umetničku i muzičku pažnju. Strast prema njemu se rodila pre mnogo godina kada su obojica bili na zabavi Orbeat Regeneration Funk i trajala je sve dok ga Marko Karola nije pozvao, u leto 2017. godine, da radi za Music On na Ibici, u klubu Amnesia. Njegov način poimanja muzike je savršena sinteza između prošlosti i sadašnjosti, umetnika koji su ispisali istoriju globalne klupske kulture, rezultat snažne ličnosti koja se pretvara u zvuk pun energije i emocionalne sile. Stajati mirno tokom seta Antonia Pice praktično je nemoguće. Dubok bas, melodija i njegova jedinstvena energija čine svaki nastup posebnim za one koji ga slušaju.

Ograničen broj promo ulaznica za nastup Marka Karole dostupan je po ceni od 1190 dinara za parter i 1690 za VIP sektor putem Cooltix platforme, kao i na prodajnim mestima Gigs Tix-a i Ticket Vision-a.

Blender presents: Marco Carola

Žorža Klemansoa 37
01.Feb 2020
Hangar
1.190, 1.690 RSD