Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„GODUM” nagrade otišle u ruke Bajagi, S.a.r.s.-u, Nevernim bebama, Bati Kovaču…

AUTOR: CityMagazine 18 Apr, 2019
„GODUM” nagrade otišle u ruke Bajagi, S.a.r.s.-u, Nevernim bebama, Bati Kovaču…

Na samom početku dodeljene su povelje dugogodišnjim saradnicima i prijateljima koji su dali svoj doprinos: Vladi Jankoviću Džetu, Branku Rosiću, Brajanu Rašiću, Banetu Obradoviću.…

Nagradu u oblasti džeza dobio je vrsni umetnik Vasil Hadžimanov, dok je priznanje namenjeno mladim nadama završilo u rukama saksofoniste Rastka Obradovića. U oblasti roka nagrada je pripala Bajagi i Instruktorima. Bajaga je izjavio da su mu mnoge nagrade drage i značajne, a da je ova veoma posebna pošto dolazi od kolega. Njegovim kolegama iz Nevernih beba pripala je nagrada u kategoriji pop.

Vlada Janković Džet

Vlada Janković Džet

Ove godine, GODUM je, uz pomoć Ministarstva Kulture, SOKOJ-a i Organizacije za kolektivno ostvarivanje prava interpretatora, objavio kompilaciju mladih bendova među kojima su: Dingospo Dali, Sergio Lounge, Viva vops, Rastko Obradović, Empathy Soul Project i Prisoner.

Udruženje muzičkih autora Srbije SOKOJ proglasilo je najemitovanije pesme u prošloj godini. U oblasti roka to je Lutka sastava S.A.R.S, u sferi popa Milimetar Željka Joksimovića, a Uticaj na podsvest Vladana Vučkovića Paje u kategoriji džez.

Kornelije Bata Kovač

Kornelije Bata Kovačuds

Nagrada za životno delo dodeljena je, uz ovacije cele sale na nogama, legendarnom muzičaru i autoru Korneliju Bati Kovaču koij je veoma emotivnim govorom poručio: „Drago mi je što smo tu svi zajedno, što se razumemo i ne svađamo”. Posle uručenja nagrade Bati Kovaču, bend Magic bush je zajedno sa Šašom Loknerom zasvirao čuveni hit Korni grupe Trla baba lan, a onda je Bata, pred kraj ceremonije, sam za klavijaturama, po ko zna koji put pokazao svoje sviračko majstorstvo.

Ovo veče je svakako bilo čarobno za sve muzičare, novinare i prijatelje. Bilo je lepo videti sve njih na jednom mestu zajedno.