Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kit Flint iz grupe The Prodigy je preminuo u 49. godini života

AUTOR: CityMagazine 04 Mar, 2019
Kit Flint iz grupe The Prodigy je preminuo u 49. godini života

Karijeru u grupi The Prodigy je započeo kao plesač, a kasnije je krenuo da deli pevačke dužnosti sa Maksimom, originalnim frontmenom benda. Njegov prepoznatljiv vokal u pesmama Firestarter i Breathe sa albuma The Fat of the Land iz 1997. je pomogao da se ovi singlovi popnu na čelo muzičkih top lista širom sveta. Kit je takođe bio glavna figura na njihovim nastupima, u šta smo mogli da se uverimo nebrojeno puta kada su The Prodigy gostovali u našoj zemlji.

Lijam Haulet je povodom smrti svog kolege iz benda na zvaničnom Instagram profilu grupe The Prodigy izjavio sledeće: „Nažalost, vesti su tačne. Naš brat Kit je oduzeo sebi život ovog vikenda. I dalje sam u šoku i ne mogu da verujem šta se dogodilo. Istovremeno sam i besan i zbunjen. Neka mu je laka zemlja…“

Porukama saučešća su se pridružili i drugi muzičari na koje je on uticao. Ed Vest iz grupe The Chemical Brothers je izjavio da je Kit bio „veliki čovek pored koga je uvek bilo zabavno“. Članovi dua Chase & Status su rekli da oni ne bi bili tu gde jesu danas da nije bilo pionira elektronske muzike kao što je Kit Flint.