Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koncert „Deca deci“ 26. septembra od 19 časova u knjižari Akademija

AUTOR: CityMagazine 25 Sep, 2019
Koncert  „Deca deci“  26. septembra od 19 časova u knjižari Akademija

Hor Rastko pri Hramu Svetog Save nastupiće u četvrtak, 26. septembra u 19 časova na koncertu Deca deci koji organizuje knjižara Akademija (Knez Mihailova 35, SANU) povodom nove školske godine. Ulaz je besplatan, a na koncertu će, pored hora Rastko učestvovati i hor Dečijeg kulturnog centra Beograd i hor Orlić.

„Koncert organizujemo prvi put u nadi da preraste u tradicionalno druženje, pre svega usmereno na gajenje porodičnih, kulturnih i ljudskih vrednosti. Pozivamo mame, tate, bake, deke, sve generacije da dođu, da se podsete radosti života, da zajedno sa decom šire ljubav i uče od njih” – poručuju organizatori koncerta,.

Koncert Deca deci je jedan u nizu događaja koji, uz književne večeri, tribine, izložbe, edukativne radionice, organizuje knjižara Akademija.

Hor poručuje da je u društvu lepše

Hor Rastko

Hor Rastko pri Hramu Svetog Save ove godine obeležava jubilej – tri decenije postojanja. Jedan od prvih pravoslavnih dečjih horova u nekadašnjoj Jugoslaviji posle Drugog svetskog rata, osnovan je 1989. godine na inicijativu tadašnjeg starešine Hrama Svetog Save, Steve Vlačića, a uz pomoć dirigenta Aleksandra Spasića. Repertoar hora čine klasična dela duhovne i svetovne muzike, prevashodno srpskih autora, liturgijske pesme, evergrin… Hor Rastko peva nedeljom i praznicima na Svetoj Liturgiji u Crkvi Svetog Save, ali i u Kripti na bogosluženjima patrijarha, Njegove svetosti gospodina Irineja. Duhovnik hora je nekadašnji član, Dragan Šovljanski, paroh Hrama Svetog Save, a  dirigent je prof. Stojanka Vukomanović. 

Audicija za nove članove hora Rastko je svake nedelje posle Svete Liturgije u Parohijskom domu Hrama Svetog Save (Krušedolska 2a).

„Deca deci“

Knez Mihailova 35
26.Sep 2019
Knjižara Akademija
Besplatno