Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

„Koncert letnje noći 2020“ Bečke filharmonije

AUTOR: CityMagazine 15 Sep, 2020
„Koncert letnje noći 2020“ Bečke filharmonije

Bečka filharmonija održaće Koncert letnje noći u parku dvorca Šenbrun u petak, 18. septembra 2020. godine. Na tradicionalni muzički događaj biće pozvano samo 1250 umesto redovnih sto hiljada posetilaca, a besplatne karte će se deliti putem izvlačenja počev od 14. septembra 2020. godine.

Zbog epidemije korona virusa tradicionalni koncert Bečke filharmonije pretvoren je u ekskluzivan događaj kome će moći da prisustvuje samo 1250 umesto redovnih sto hiljada ljudi. Budući da se austrijska vlada odrekla velikog broja koncertnih mesta, Bečka filharmonija poklanja trocifren broj karata zainteresovanim ljubiteljima muzike.

Foto: Julius Silver

Svi koji žele da prisustvuju ovom događaju mogu da se prijave putem internet stranice Koncerta letnje noći (www.sommernachtskonzert.at) počev od 14. septembra 2020. godine u 13 časova. Svim posetiocima koji budu izvučeni može da bude poklonjena samo po jedna karta.

Ovogodišnji Koncert letnje noći, sedamnaesti po redu, obeležava se pod sloganom „Ljubav“ i posvećen je delima iz operskog, baletskog i filmskog repertoara. Među gostima se nalaze ruski dirigent Valeri Gergijev i solista Jonas Kaufman, miljenik publike, koji će izvoditi arije Žila Masenea, Emeriha Kalmana i Đakoma Pučinija. Program obuhvata komade iz Vagnerove opere Tristan i Izolda kao i numere iz filmskih ostvarenja Doktor Živago i Spartak.

Naslovna fotografija: Max Parovsky