Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru

AUTOR: CityMagazine 23 Apr, 2019
Koncert posvećen Arsenu Dediću 30. maja u Sava centru

Koncert pod nazivom „Sve bilo je muzika“, posvećen Arsenu Dediću, održaće se 30. maja u Sava centru. Arsenovu muziku interpretiraće poznati umetnici: Gabi Novak, Matija Dedić, Ana Stanić, Petar Grašo, The Frajle, Sergej Ćetković, Bojana Stamenov, Nikša Bratoš, Klapa Maslina, a kao specijalni gost pojaviće se Hor Kolibri. Stihove Arsenove poezije kazivaće poznati beogradski glumac, Dragan Vujić Vujke.

Ovo će biti omaž Arsenu, jednom od najvećih i najoriginalnijih muzičkih stvaralaca sa naših prostora u poslednjih 50 godina, u organizaciji koncertne agencije My Way. Publika će imati prilike da se podseti večnih Arsenovih hitova, među kojima su Zagrli me, O, mladosti, Tamo da putujem, Ono sve što znaš o meni i mnogi drugi.

Đorđe Milutinović, Ana Stanić, Matija Dedic, Bojana Stamenov, Dragan Vujić Vujke

Đorđe Milutinović, Ana Stanić, Matija Dedic, Bojana Stamenov, Dragan Vujić Vujke

Arsen Dedić postao je miljenik publike još od festivala Beogradsko proleće 1967. godine i kultnog filma Višnja na Tašmajdanu (1968) za koji je napisao jednu od svojih najlepših pesama Odabraćeš gore. Kao kantautor, aranžer, dirigent, autor filmske muzike Arsen je ostavio neizbrisiv trag u muzici tokom svoje karijere duge pet decenija. Osvojio je brojne nagrade a u poslednjim godinama svog rada nastupao je sa sinom Matijom, proslavljenim džez muzičarem, u koncertnim salama širom bivše Jugoslavije koje su uvek bile popunjene do poslednjeg mesta.

Ana Stanić i Matija Dedić

Ana Stanić i Matija Dedić