Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Kventin Tarantino je napravio plejlistu sa omiljenim pesmama iz svojih filmova

AUTOR: CityMagazine 12 Aug, 2019
Kventin Tarantino je napravio plejlistu sa omiljenim pesmama iz svojih filmova

Kao što verovatno već znate, Tarantino uglavnom sam bira pesme koj se čuju u njegovim filmovima. To su najčešće više ili manje popularne numere iz ranijih dekada, a on se ponekad odlučuje i za već iskorišćenu filmsku muziku (najčešće njegovog omiljenog kompozitora Enja Morikonea, s kojim je inače sarađivao na svom poslednjem filmu Podlih osam (2016)).

U sklopu promocije filma Bilo jednom u Holivudu, Tarantino je odlučio da nas podseti na svoj eklektičan muzički ukus pa je u tu svrhu napravio plejlistu od čak 71 pesme koje su našle svoje mesto u njegovih deset dosadašnjih filmova. To je učinio uz pomoć popularnog servisa za slušanje muzike Spotify. Ako ste preplaćeni na ovaj servis, možete u nastavku videti kako izgleda njegova plejlista i preslušati vaše omiljene pesme iz Tarantinovih filmova.

Među izabranim pesmama se, između ostalih, nalaze surf rok hit Miserlou grupe Dick Dale and his Del-Tones, koji se može čuti na uvodnoj špici za film Petparačke priče (1994), About Her Malcolma McLarena iz Ubiti Bila 2 (2004), i Cat People Davida Bowieija, koja se čuje u ključnoj sceni filma Prokletnici (2009).

Ako vam je pak dosta ovih pesama, preko servisa Spotify možete preslušati kompletnu filmsku muziku novog Tarantinovog ostvarenja Bilo jednom u Holivudu.