Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Multimedia Music: Aprilski muzički noviteti

AUTOR: CityMagazine 23 Apr, 2019
Multimedia Music: Aprilski muzički noviteti

Njihove prodavnice možete posetiti u Beogradu, (Multimedia music Shop), na lokacijama Sremska 2, i u Knjižari Vulkan, TC UŠĆE, drugi sprat, kao i u Novom Sadu, Zmaj Jovina ulica, u okviru knjižare Vulkan.

Za ovaj mesec, predstavljamo vam albume sledećih izvođača:

DivanhanaKardeš

Divanhana

Divanhana

Sarajevski sastav Divanhana, svoj muzički izraz zasniva na tradicionalnoj muzici Balkana, u okviru koje, naravno, dominira sevdalinka.

Predstavljamo vam album po imenu Kardeš, nastao u saradnji sa Suzan Kardeş, velikom umetnicom Turske i Balkana. Grupa je izuzetno koncertno aktivna širom sveta i pobira ovacije gde god se pojavi.

Vladimir Maričić Kvartet, feat. Brian LynchRain Dance (live)

Vladimir Maričić Kvartet

Vladimir Maričić Kvartet

Vladimir Maričić je jedna od vodećih figura džez muzike u Srbiji i regionu. Svirao je na svim važnijim džez festivalima, nastupao sa svim bitnim džez izvođačima današnjice. Godinama ekperimentiše sa fuzijom balkanske etno muzike i džeza.

Predstavljamo vam predivan LIVE album džez muzike, snimljen na 32. beogradskom Jazz festivalu, 2016. godine. Kvartet Vlade Maričića nastupio je sa legendarnim trubačem iz Sjedinjenih Država, Brajanom Linčom, (Brian Lynch) i  zajedno su stvorili magiju koja ne poznaje granice.

Branko IsakovićAja Sofija

Branko Isaković

Branko Isaković

Branko Isaković je muzičar, kompozitor i producent etno, ambijentalne i isceljujuće muzike.

Predstavljamo vam album Aja Sofija – treći samostalni CD ovog kompozitora, u ovom žanru. To je intrigantna muzička priča o njegovom duhovnom putovanju u Istanbul, i obiluje slikama tog izuzetnog grada i energijom hrama Aja Sofija.

Izdvojeno za tebe

Najgledaniji ruski akcioni film T-34 od ovog četvrtka u bioskopima

Najgledaniji ruski film trenutno, blokbaster T-34, naći će se na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od ovog četvrtka, 25. aprila, u…

Umetnici su iskazali poštovanje prema Notr Damu kako jedino umeju

Kada se u ponedeljak 15. aprila dogodio požar u katedrali Notr Dam, svet je u neverici pratio zbivanja i žalio…

Grupa MONO će nastupiti u SKC-u

Nakon prošlogodišnjeg nastupa na Meltdown festivalu u Londonu, odazvavši se na specijalan poziv Roberta Smita (The Cure) gde su nastupali…

Almodovarov Madrid: Lokacije njegovih najboljih filmova

Ako razmišljamo o Njujorku, odmah pomislimo na Vudija Alena, a umetnik koji je neraskidivo povezan sa Madridom je Pedro Almodovar.…