Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Muzička recenzija: Razni izvođači „Jutro će promeniti sve“ (PGP/RTS)

AUTOR: Aleksandar S. Janković 29 Jan, 2019
Muzička recenzija: Razni izvođači „Jutro će promeniti sve“ (PGP/RTS)

Znači, imamo muziku koja se pojavljivala u TV seriji koja je neočekivano postala fenomen u ovom gradu i ovoj zemlji, koja je posle nekoliko „vekova“ stvorila konsenzus roditelja i dece (koja u tridesetim žive s istima) jer se bavi gorućim socijalnim, seksualnim, egzistencijalnim i svakakvim drugim problemima. O tome će neko napisati master ili doktorat, ali mi se bavimo muzikom.

U potpunom posrnuću pipačke kulture, pojavio se „nosač zvuka“ koji svaka misleća kuća treba da ima. Raznovrsnost izvođača doprinosi opštem utisku žestoke emotivne šizofrenije ali i potpunog smiraja neuhvatljivog narativa u poslednjoj pesmi Da, da, da Pionira 10, kojom se i završava priča naših junaka. Ostalo možda nije poređano za neku idealnu žurku, ali jeste kao emocionalna aluvijalna ravan, od Strejt Mikija koji peva da jutro neće promeniti sve, pa preko Obojenog programa, Velikog prezira, Jarbola, Majki, Orgazma do fražilnih i eluzivnih minijatura Janje Lončar.

Neko bi rekao, sve te generacije koje su uživale u ovoj generacijskoj skaski o svima nama. Možda poslednji trenutak kad će iko od nas kupiti kompakt-disk. Ne propustite ovaj izvanredan osećaj: „Molim vas, želim da kupim CD s muzikom iz serije Jutro će promeniti sve!“