Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Muzička recenzija: Sacher „Biser, ambra, jantar“ (Dallas)

AUTOR: Aleksandar S. Janković 31 Oct, 2019
Muzička recenzija: Sacher „Biser, ambra, jantar“ (Dallas)

Srđan Sacher je Mekartni Rundekovom Lenonu, danas je uglavnom ispod radara prosečnom muzičkom konzumentu. A u pitanju je skriveno blago. Posle večitih elitističkih polemika o Haustoru bez i sa Sacherom, svoj izvanredni talenat za melodiju i fuziju seli u Vještice, koje je ovdašnja publika upoznala samo po prvom albumu i istoimenom hitu Totalno drukčiji od drugih.

Istinsko remek-delo Vještica desilo se malo posle Dejtona, Kradljivci srca, i ovaj album možda najviše podseća na Biser, ambra, jantar. Ako dodamo još fazu sa ŠO! Mazgoon, onda dobijamo konačnu sliku nivelacije kajkavsko-mediteranskog senzibiliteta.

Danas, Srđan Sacher ima dugu sedu kosu i bradu tajanstvenog mistika, kao Pedi Mekalun iz Prefab Sprout, ali je i jednom i drugom pop senzibilitet ostao netaknut. U tom smislu, ovaj album svedoči da je talenat večan ako se pažljivo zaliva. Ultimativni Srđan Sacher, i tematski i lirski i muzički, jeste i bend Sacher i ovaj album, prepun velikih tema, zaboravljene i potisnute intime i zavodljivih aranžmana. Posle tri slušanja, remek-delo pop muzike