Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Muzički spotovi snimljeni u jednom prostoru

AUTOR: Isidora Spasić 30 Apr, 2020
Muzički spotovi snimljeni u jednom prostoru

Bilo da je prostor prazan hotel, napuštena kuća, ruiniran stan, skromna soba, veliki hangar, ludnica, ili krevet, sve ove pesme odvijaju se na jednom mestu. Ujedno, ova lista poslužiće vam i kao plejlista za još jedan vikend kod kuće.

Fatboy SlimWeapon Of Choice

Glumac Kristofer Voken očaravajuće pleše u prostorijama praznog lukuznog hotela. Ukradite nekoliko šarmantnih pokreta od Vokena, koje ćete iskoristiti sledeći put kad se nađete na podijumu za igru.

Elton JohnI Want Love

I u ovom spotu glavnu ulogu ima glumac, i to Robert Dauni Džunior. Video je snimljen iz jednog kadra, a i mi bismo se vrlo rado, baš kao Robert, prošetali ovom predivnom napuštenom vilom.

SiaChandelier

U sobama velikog ruiniranog stana, devojčica nesputano igra. Vi baš i ne morate da visite sa lustera kao što pesma sugeriše, ali slobodno uz nju zaigrajte u čitavom vašem stanu.

Lisa Loeb Stay (I Missed You)

Možda ste zaboravili ovaj one hit wonder iz devedesetih, u kom slatka Lisa lagano tumara njujorškim lobijem. Na kraju se pitate: „Sestro, kuda si krenula?!”. A, u slučaju da preferirate tvrđi zvuk, onda pogledajte spot Man-Size od PJ Harvey.

Natalie ImbrugliaTorn

Pored toga što se spot odigrava u jednoj sobi, zanimljivo se prepliću iluzija i stvarnost, u trenucima kada shvatamo da se Natali zapravo nalazi u nameštenom studiju.

JamiroquaiVirtual Insanity

Mnoge bizarne stvari dešavaju se u ovom spotu, uključujući i nameštaj koji se sam pomera. Bilo bi korisno kada bi tokom preuređivanja stana to zaista i funkcionisalo.

BjörkViolently Happy

Ekstravagantna pevačica sa Islanda već godinama pravi savršene spotove. Tako se ovaj odigrava u sobi jedne ludnice koju snima kamera. Bez obzira na sve, vi se nemojte osećati kao da skrećete s uma, niti budite nasilno srećni.

Oren LavieHer Morning Elegance

Evo kako da snimite spot, a da i ne izađete iz kreveta. Uostalom, ko uopšte ovih dana želi da izađe iz kreveta? Šalu na stranu, kreativna rešenja kojima video obiluje postignuta su stop motion tehnikom.

Paul SimonYou Can Call Me Al

U ovom nadasve simpatičnom spotu, sve što se dešava jeste da se dvojica muzičara zabavljaju, igraju, i sviraju u skučenoj roze prostoriji sa tri zida. Melodija koju izvode saksofon i truba, zagarantovano vam skoro neće izaći iz glave.

OK Go This Too Shall Pass

Dotični bend uvek nas oduševi svojim kreativnim spotovima, a posebno ovim. Ipak, ne pokušavajte slične manevre kod kuće, već se koncentrišite na tekst koji kaže: „Pustite, i ovo će proći.”

Kanye WestRunaway

Elegantni video u kom plešu balerine u crnom, dok Kanje svira klavir za gospodu u belom, odigrava se u zelenom hangaru. Svi bismo isto tako rado pobegli što brže možemo, samo je pitanje gde i od koga.

Feist1 2 3 4

Kao i u prethodnoj numeri, tako se i ovde radnja odigrava u hangaru. Kanadska pevačica uz šarenu ekipu optimistično peva i igra, te tako kad kriza nastupi, vi lepo izbrojte do četiri.

NirvanaSmells Like Teen Spirit

U čudno osvetljenoj prostoriji koja podseća na salu za fizičko, Nirvana je otpevala svoj najveći hit. Slično tome, samo bez prisustva publike, jeste prikazana pesma Love Will Tear Us Apart, grupe Joy Division.

The KnifePass This On

Ultimativna pesma za igru jeste upravo ova švedskog benda The Knife! Pomenućemo usput i Moloko, čije se numere The Time Is Now i Forever More takođe odvijaju na jednom mestu.

David BowieLife On Mars?

Legendarni muzičar stoji u belom apstraktnom prostoru, jer je akcenat na njegovom avangardnom izgledu. Sličan koncept za video pojavio se i u pesmi Single Ladies od Beyoncé, gde je fokus na koreografiji. A što se tiče života na Marsu, sada bi nam sigurno dobro došao!

Naslovna slika: www.transfer.stemedia.org i www.uk.news.yahoo.com