Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Najupečatljiviji nastupi u emisiji „Subotom uveče uživo“

AUTOR: CityMagazine 25 Jan, 2019

Sve je započelo kao komični šou u kome se prave skečevi na razne aktuelne teme, ismevajući političare i druge javne ličnosti. Ogroman broj glumaca se smenjivao u ulozi domaćina i gosta u toku ovih emisija i neki su se baš tako i proslavili. Emisija je postala i prepoznatljiva platforma za muzičare da nastupe uživo, pred milionskim auditorijumom na televiziji. Ovo su neki od najboljih nastupa.

Šinejd O’KonorWar

U pitanju je obrada čuvene antiratne pesme Boba Marlija, koja se oduvek koristila kako bi se prenela jaka poruka. Šinejd O’Konor je njegove reči „borimo se protiv rasne nepravde“ promenila u „borimo se protiv seksualnog zlostavljanja“, a odmah nakon toga je pocepala fotografiju pape Jovana Pavla II. Zabeleženo je oko 4.000 poziva televiziji sa žalbama.

NirvanaSmells Like Teen Spirit

https://www.youtube.com/watch?v=0TbtMFOtiBc

Ovo je jedan od ključnih trenutaka u usponu muzičkog pokreta grandža, koji do tada nije bio toliko mejnstrim. Po završetku pesme, članovi benda su razlupali skoro svu opremu, uključujući gitare i pojačala. Producenti emisije su ovo očekivali, pa su zamenili uobičajenu opremu mnogo jeftinijom.

Elvis KosteloRadio Radio

https://www.youtube.com/watch?v=LeOAD2pafc8

Izdavačka kuća je rekla ovom muzičaru da mora da odsvira svoj tada aktuelni singl Less Than Zero, ali on je imao odgovor na to. Nakon deset sekundi te pesme, viknuo je članovima benda da stanu, i nastavili su sa još uvek neobjavljenom pesmom Radio Radio. U njoj se prozivaju mediji koji su previše selektivni u odabiru sadržaja koji puštaju, a Kostelo je rekao da su lica producenata bila nešto najsmešnije te večeri.

Dejvid BouviThe Man Who Sold The World i TVC15

Ne zna se šta je zanimljivije u ovom videu, Bouvijev izgled na početku dok ga unose na binu, haljina i štikle u kojima je kasnije, ili veštačka ružičasta pudla koju šetaju unaokolo. Ovaj nastup sa nekoliko njegovih prijatelja, avangardnih umetnika, zaista je nešto posebno.

QueenUnder Pressure

https://www.youtube.com/watch?v=EFVZid8bwwc

U tom trenutku, već se pričalo kako Fredija Merkjurija izdaje glas i bilo je straha da neće moći da otpeva ovaj hit uživo. Međutim, on je svima dokazao kako nisu bili u pravu i prosto „oduvao“ svojim glasom. To je na kraju bio poslednji nastup grupe Queen u Sjedinjenim Državama.

#183 City Magazine // 85 preporuka za leto

Izdvojeno za tebe

5 vrednih filmova koji nisu nominovani za Oskara u ovoj godini

Kao i svake godine, među fanovima sedme umetnosti vodi se žustra polemika u vezi sa nominacijama za Oskara. Neki su…

Film koji otvara FEST rekorder sa 10 nominacija za Oskara!

Nakon višemesečnih spekulacija, konačno su objavljene zvanične nominacije za Oskara. Ceremonija dodele nagrada biće održana 24. februara, drugog dana FEST-a,…

Molim vas, jedno vozilo… za repertoarski film „Taksi bluz“

Naravno, najcelishodnije i najpoštenije bi bilo odmah preći na vaganje konkretnih dometa, ali šta ćemo sa kontekstom? Ne smemo dopustiti…

„Čovek iz senke” nominovan za Oskara u 8 kategorija

Film „Čovek iz senke” („VICE"), koji u bioskope stiže 28. februara, sinoć je osvojio nominacije za čak osam nagrada Oskar…