Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Nature makes sense – početak koncertne sezone orkestra Muzikon

AUTOR: Jelena Jovanović 09 Sep, 2020
Nature makes sense – početak koncertne sezone orkestra Muzikon

Koncertom u Botaničkoj bašti Jevremovac, 13. septembra u 17h kamerni orkestar Muzikon otvara svoju novu, treću po redu, koncertnu sezonu. Koncert nazvan Nature makes sense zamišljen je kao oda prirodi – publika će biti u prilici da čuje dela Čajkovskog, Debisija, i Ravela.

„Na početku ove sezone hteli smo da izađemo iz standardnih koncertnih okvira, i da ponudimo drugačiju lokaciju. Odabrali smo prostor koji može da doprinese celokupnom boljem utisku koncerta”, kaže Miloš Jovanović iz Muzikona.

Bina će se nalaziti ispred staklene bašte u jedinstvenoj gradskoj oazi, a koncert Nature makes sense ponudiće pravo impresionističko iskustvo. Na programu su Adagio za harfu i gudače Čajkovskog, kompozicija Kloda Debisija – Danse sacre et dance profane za harfu i gudački orkestar, Introduction and Allegro Morisa Ravela za harfu, flautu, klarinet i gudače, i Dvoržakova Serenada za gudače.

Solistkinja na harfi biće Mina Marinković, solistkinja na flauti – Anja Malkov, solista na klarinetu je Dušan Mamula, a koncertmajstor – Aleksandra Milanović.

Kamerni orekstar Muzikon je zanimljivim i kvalitetnim dosadašnjim nastupima popularisao klasičnu muziku. Svirali su na različitim mestima, organizovali gerilske umetničke akcije, predstavljali interesantan repertoar, sarađivali sa mnogim muzičarima… podsećajući publiku na divan, prostran, i zavodljiv svet klasične muzike.

I u okviru ovogodišnje sezone, nazvane Make Sense, Muzikon najavljuje menjanje lokacija, programa i konteksta, i predstavljanje vrhunskih kompozicija klasične muzike na originalan način, na koji publika možda nije navikla.

Drugi koncert u okviru ovogodišnje sezone, Midnight Makes Sense, održaće se 29. septembra u alternativnom kulturnom centru Kvaka 22, a na programu će biti muzika XX veka – dela Prokofjeva i Šostakoviča. Za 19. novembar najavljuju koncert Fusion Makes Sense na Kolarcu. Reč je o koncertu za violončelo i gudački orkestar Nikolaja Kapuslava, na kom će nastupiti zajedno sa džez sastavom Ščime.

Muzikon, podseća još Miloš Jovanović u razgovoru za City Magazine, je kamerni orkestar koji publiku poziva da istraži klasičnu muziku, i da je doživi kroz različita čula i koncepte.

Ulaznice za koncert Nature Makes Sense u nedelju, 13. septembra u 17 h  su 500 dinara, a mogu se kupiti u Botaničkoj bašti od 8. septembra, ili putem prodajne mreže DD tickets – www.ddtickets.rs.

Ulaz na koncert je iz ulice Vojvode Dobrnjca, a kapije Botaničke bašte će za posetioce koncerta biti otvorene od 15.30 h. 

Fotografije: Muzikon FB page

Takovska 43
13.Sep 2020
Botanička bašta „Jevremovac”
500 RSD