Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Nova sezona zemunskog kluba FEST

Nakon pauze uzrokovane aktuelnom situacijom, klub FEST u Zemunu je ovog septembra ponovo počeo sa organizovanjem koncerata. U prostranoj bašti moguće je distancirati se, sve je bezbedno i za muzičare i za publiku, a za mnoge koncerte vlada veliko interesovanje.

Ljiljana Zdravković, PR kluba FEST, u razgovoru za City Magazine kaže da su se i publika i muzičari veoma uželeli živih svirki. Među posećenim koncertima u prvoj polovini septembra bili su nastupi grupa Atheist rap, Deca loših muzičara, Artan Lili, Ničim izazvan.

Publika je ovog septembra bila veoma zainteresovana i za nastup hrvatske grupe Elemental – njihov koncert koji je trebalo da se održi 19. septembra, otkazan je zbog aktuelne situacije uzrokovane korona krizom. Koncert popularne hrvatske grupe bio je otkazan i 3. aprila, a u klubu FEST navode da se nadaju da će njihov nastup uspeti da realizuju na proleće.

Za drugu polovinu meseca i početak oktobra najavljeni su mnogi zanimljivi nastupi, a trenutno veliko interesovanje vlada za koncert Shamso 69, 25. septembra, kao i za koncert grupe Orthodox Celts koji je najavljen za 26. septembar.

Iza imena Shamso 69 malazi se Vedran Pehar, zagrebački muzičar, pevač i glavni autor sastava Brkovi. Pehar ima i solo karijeru, a na beogradskom koncertu izvešće i nove autorske pesme, i pesme svoje matične grupe. A jedinstveni ovdašnji irski rok bend, Orthodox Celts će ovog septembra prvi put nastupiti u klubu Fest, i to nakon duže koncertne pauze (ova grupa nije ove godine proslavila Dan Svetog Patrika tradicionalnim koncertom u martu mesecu, a nakon toga nisu održani ni Beer garden, ni Beer Fest).

U klubu Fest će 19. septembra biti održan Gift Dark Show – grupa Gift sviraće obrade Sisters of Mercy, Bauhaus, The Mission, Joy Division, Peter Murphy, The Cure. Dan kasnije, 20. septembra, na programu je akustičan koncert Nenada Zlatanovića, a nastup repera KENDI aka PABLO KENEDI u bašti kluba Fest najavljen je za 24. septembar.

Za početak oktobra najavljena su dva intenzivna, energična koncerta. Garažni post-pank trio Repetitor svira 2. oktobra (i ova grupa je napravila nenadanu koncertnu pauzu), a Bjesovi, bend iz Gornjeg Milanovca koji u zemunskom klubu redovno nastupa, razmeniće energiju sa publikom na koncertu 3. oktobra.

Zanimljiv koncert italijansko-belgijskog sastava Romano Nervoso najavljen je za 13. oktobar. U najavi koncerta navodi se da je reč o grupi koja je osmislila jedinstveni žanr – špageti rok. Reč je o divljem, žestokom i energičnom italijanskom roku, i muzici u kojoj se prepliću različiti muzički uticaji. Grupa je do sada imala mnogo koncerata širom Evrope, sarađivala je sa brojnim muzičarima (Johnny Hallyday, Danko Jones, Triggerfinger, Band of Skulls, Skip the Use, Boots Electric, the Datsuns, the Sonics, King Khan & the Shrines), a poslednji album objavili su u aprilu ove godine.

Ljiljana Zdravković navodi da se u klubu FEST nadaju da će situacija, kada je aktuelna kriza uzrokovana pandemijom u pitanju, biti normalizovana i stabilizovana, te da će se to odraziti i na rad kluba. Za narednu godinu planira se obeležavanje velikog jubileja – klub FEST će proslaviti 30 godina postojanja i prirediti publici mnoga iznenađenja.

Klub FEST poziva sve zainteresovane za programe kluba da se o svim događanjima redovno informišu na zvaničnoj Fejsbuk stranici (usled aktuelne situacije, program je podložan izmenama). Ulaznice za koncerte u klubu Fest mogu se kupiti u samom klubu, ili u Felix Shopu, u tržnom centru u Sremskoj ulici.

Fotografije: Klub FEST FB page