Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Pesme o raskidu koje će vam ublažiti bol

AUTOR: Isidora Spasić 26 Mar, 2019
Pesme o raskidu koje će vam ublažiti bol

Svi smo patili zbog ljubavi, i verovatno ćemo opet. Raskid je nešto što nikome ne pada lako, ali zato je tu muzika da pomogne. Poslušajte ovih deset numera da ublažite bol i povratite veru u novu ljubav.

Piše: Isidora Spasić

Love Will Tear Us Apart – Joy Division

Niste valjda mislili da ova lista može da prođe bez jedne od najboljih pesama ikada?! Iako vas neće tako lako utešiti, ova numera govori da je ljubav ta koja ne samo da spaja već i razdvaja ljude. Zažmurite, pojačajte zvuk do maksimuma, i pustite da vas zarazna melodija oslobodi od ljubavnih jada.

It Must Have Been Love – Roxette

Evo bezvremenog klasika za sve generacije. Čini se da ova pesma nikada neće izaći iz mode, pogotovo ako ste slomljenog srca. Ali poruka teksta je krajnje jasna i poučna – ok bila je to ljubav, sad više nije, život ide dalje, a i vi sa njim.

Crying – Roj Orbison

Isplačite se lepo; nije to nikakva sramota. Izbacite svu tugu i bes na površinu, jer će vam Roj nesebično pomoći u tome. Nema potrebe da se pravite da ste u redu, ako niste, ali znajte da sve jednom prođe. Uostalom, na planeti ima 7 milijardi ljudi, pa će se naći i neka druga „prava“ osoba za vas.

Survivor – Destiny’s Child

Nezvanična RnB himna o preživljavanju nakon raskida kazuje da ono što vas ne ubije može samo da vas ojača. Dok slobodno igrate po sobi u ritmu muzike, prisetićete se da ste bolji od onoga što drugi misle o vama. I zapamtite da ste istinski borac, neko ko će sve prepreke prevazići.

Don’t Speak – No Doubt

Nema više šta da se priča, sve je jasno – došao je kraj i oboje to znate. A kada ponestane reči, ova nostalgična pesma zalečiće vam ljubavne rane. Pustite Gven Stefani da se emotivno iskida na komade, a vi počnite da trošite reči na nekog novog.

Shake It Out – Florence + The Machine

Otresite negativne misli, kajanje, otresite prošlost, mrak. Florens u pesmi lepo kaže: Najmračnije je pred svitanje. Zato se strpite, jer vas neko bolji čeka u svetloj budućnosti. Samo hrabro!

Somebody That I Used to Know – Gotye & Kimbra

Ljubav jeste tužna, pa neko za kog ste mislili da vam je suđen, iznenada postane nevažan. Neko blizak odjedanput se pretvori u potpunog stranca. U duetu se jasno čuje obostrani očaj, gorčina i nabacivanje osećaja krivice. Ali budite strpljivi, sve će to proći u vašem slučaju.

You Oughta Know – Alanis Moriset

Devojke, sada je vreme da se izvrištite i glasno viknete – zbogom! Pre toga kažite sve što vam leži na srcu, i dozvolite da vas Alanis vodi kroz katarzu raskida uz svoje mudre stihove. Ne dozvolite da stvari ostanu nedorečene, vaš glas mora da se čuje.

Heartless – Kanje Vest

Momci, čisto da ne ispadne kako mahom žene pate, evo pesme za „jaču polovinu”. Ne dozvolite da vam duša iščezne zbog ijedne žene bez srca. Apsolutno i dame mogu biti hladne kao led, ali se vi potrudite da nikada to ne budete. A kad bol prođe, doći će neka druga.

I Want You Back – The Jackson 5

Za slučaj da ste vi krivi zbog raskida, možda će vam ova pesma pomoći. Veseli bit će vas oraspoložiti, a glas mladog Džeksona motivisati da zatražite oproštaj. Pokušajte, nemate šta da izgubite. Držimo palčeve.