Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Pixies objavili novu pesmu, dva puta ušli među 500 najboljih

AUTOR: CityMagazine 01 Oct, 2020
Pixies objavili novu pesmu, dva puta ušli među 500 najboljih

Američki bend Pixies, kog čekamo 31. avgusta 2021. godine na beogradskom stadionu „Tašmajdan”, objavio je novu pesmu Hear Me Out, koja će se 16. oktobra naći kao dvostruka A strana vinilnog singla sa Mambo Sun.

Hear Me Out je otpevala basistkinja Paz Lenčantin, koja je i koautor sa gitaristom Blekom Frensisom, a pesma je snimljena tokom sesija za aktuelni album Beneath the Eyrie (2019). Lenčantin se jedina iz benda pojavljuje u nadrealnom vestern spotu Maksimile Lukač.

Pixies su se, inače, našli čak sa dva albuma u upravo objavljenom izboru 500 najboljih albuma svih vremena uticajnog američkog časopisa Rollingstone – na 390. mestu je prvenac Surfer Rosa (1988) koji je „postao zvuk devedesetih, pošto su svi od Nirvane do PJ Harvey išli kod (producenta albuma Stiva) Albinija, nadajući se da će uhvatiti takvu snagu”, dok je na 141. mestu drugi album Doolittle (1989), krcat alt-rok hitovima kakvi su Debaser, Here Comes Your Man, Monkey Gone to Heaven, Hey i Gouge Away.

Ulaznica za koncert Pixies 31. avgusta 2021. godine u prodaji su preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. Tribine i parter koštaju 2.800 dinara, a fan pit je 3.500 dinara.