Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Queen Real Tribute bend 14. decembra ponovo u Kombank dvorani

AUTOR: CityMagazine 20 Nov, 2020
Queen Real Tribute bend 14. decembra ponovo u Kombank dvorani

U duhu velikog hita planetarnog benda Queen – The Show Must Go On, nakon dve godine od nezaboravnog koncerta u Kombank Dvorani, na veliku scenu kultnog prostora, vraća se Queen Real Tribute bend, koji će pred beogradskom publikom nastupiti 14. decembra od 19h.

U okviru obeležavanja 29-godišnjice smrti neponovljivog frontmena sastava Queen, Fredija Merkjurija (24.11.1991), sa nepunih mesec dana odlaganja zbog pandemijske krize, nastupiće jedan od najboljih svetskih Queen tribute bendova, iza koga je bogata internacionalna karijera koja traje već 14 godina.

Uvertiru u koncert, već od 19h, napraviće specijalni gost, koji će ovaj događaj upotpuniti i učiniti ga nesvakidašnjim. U pitanju je lični asistent Merkjurija, Piter Friston, koji važi za osobu koja je najbolje poznavala  harizmaticnog frontmena grupe Queen!

S obzirom da je broj karata zbog pandemije korona virusa ograničen na 500 osoba, ovaj događaj svrstava se u čistu ezoteriju sa najvrelijim kartama, čija je prodaja upravo počela.

Od Pitera Fristona, koji će ovom prilikom prvi put ekskluzivno posetiti Beograd, publika će moći da čuje intimne priče i istinite detalje o zivotu velikog Fredija Merkjurija. Kroz fotografije i snimke iz Piterove privatne kolekcije, publika će doći u kontakt sa detaljima iz Fredijevog privatnog života i kroz interakciju sa Piterom dobiće mnoge odgovore na pitanja o Frediju i njegovom životu.

Piter Friston je upoznao Fredija u Londonu radeći u Royal Opera House za Royal Ballet. Ubrzo dobija poziv od Merkjurija sa ponudom da radi za Queen i postaje njegov lični asistent. Piter je punih 12 godina živeo sa Fredijem u čuvenom Garden Lodge-u, u Londonu, kao i u Minhenu i Njujorku. Friston je prisustvovao snimanju svih albuma i spotova grupe Queen od 1979. do 1991. godine, kao i svim solo projektima slavnog lidera benda. On je i glavni krivac za saradnju Fredija i Monserat Kabalje. Jednom prilikom pozvao je Fredija na koncert velike operske dive, kako bi mu predstavio njen rad, nakon čega se odmah zaljubio u njen veličanstveni glas za koji je govorio da je kao kristal.

Foto: Dunja Dopsaj

Takođe je prisustvovao i snimanju tek nedavno zvanično objavljenih zajedničkih pesama dva giganta muzičke scene, Majkla Džeksona i Fredija.

Kupovao je na aukcijama umetnine za rok velikana, kuvao je za njega, pratio ga na svim privatnim putovanjima i brinuo se o njemu tokom borbe sa teškom bolešču sve do samog kraja. Važnost njegove uloge u Fredijevom životu potvrđuje i činjenica da se našao u Fredijevom testamentu.

Od 1991. do danas posvetio je svoj život nesebično šireći ljubav i predstavljajući život jednog od najboljih pevača svih vremena iz jednog sasvim drugog ugla, pokušavajući da približi svetu Fredija kao osobu, a ne kao zvezdu.

Podsetimo, Queen Real Tribute bend nastupa na originalnoj Queen opremi i u autentičnim kostimima, a malo je reći da su proputovali pola sveta. Beogradska publika ih veoma dobro poznaje po projektu Queen Symphony sa simfonijskim orkestrom i horom.

Tačno pre dve godine u bioskope širom sveta je stigao film Boemska rapsodija koji slavi grupu Queen i kult Fredija Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti, a tim povodom su ovi sjajni momci iz Queen Real Tribute benda i nastupili u Kombank Dvorani.

Interesantno je da je veliki gost koga očekujemo, tokom snimanja filma Boemska rapsodija učestvovao u detaljnim konsultacijama sa celokupnom ekipom, kako bi Fredijev karakter i temperament bili predstavljeni što verodostojnije, kao i u rekonstrukciji Fredijevog doma Garden Lodge, do najisitnijih detalja.

Naslovne fotografije: Nikola Mazibrada

Queen Real Tribute u Kombank dvorani

Dečanska 14
14.Dec 2020
Kombank dvorana