Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Red Axes na DEV9T

AUTOR: CityMagazine 08 May, 2019
Red Axes na DEV9T

Red Axes su izraelski elektronski indi dvojac, nastao 2010. godine, iako su na muzičkoj sceni prisutni i duže, kroz prethodni projekat – new wave/post-punk bend Red Cotton.

Inspiraciju pronalaze u disko, haus, garage rock, post-pank, psychedelic rock i tehno zvuku, a svojim jedinstvenim pristupom elektronici, Red Axes širi horizonte i briše granice između plesne i alternativne muzike.

Smatraju ih predvodnicima novog talasa koji meša svirku i klabing. Njihov originalni zvuk proizvod je rokenrol pristupa DJ-ingu i live nastupima. Mnogi ih svrstavaju u kategoriju post-pank benda, dok za drugu publiku važe za DJ tandem čiji setovi raspamećuju vodeće klubove i festivale, nazivajući ih fenomenom svetske scene, koji ukazuje da postoji budućnost van haus i tehno standarda.

Red Axes

Red Axes

Objavili su na desetine singlova, remiksa i EP-jeva, dva albuma i osnovali su izdavačku kuću pod nazivom Garzen Records. Poslednji album Red Axes-a, The Beach Goths (2017) predstavlja pravu psihodeličnu avanturu, kroz fuziju nekoliko različitih žanrova, a uključuje i njihovu prepoznatljivu kombinaciju „zvečećih gitara” i „zamagljenih sintova”. Njihova muzika s razlogom je sastavni deo setova najpoznatijih DJ-eva širom sveta.

Nastupali su na svim vodećim festivalima, od Amsterdam Dance Event-a, preko Glastonbury-ja, pa sve do Burning Man-a, a naša publika imala je prilike da ih sluša na NSNS stejdžu EXIT festivala, kao i u beogradskoj techno katedrali – Drugstore-u. Uz Red Axes će ove godine na Dev9t goreti domaće snage MKDSL, CHORBIKA, BANDA PANDA i BRAK.