Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Spektakl na otvaranju Nišvila: Rekordnih 100 džezera „Nišville Jubilation”

AUTOR: CityMagazine 08 Jul, 2019
Spektakl na otvaranju Nišvila: Rekordnih 100 džezera „Nišville Jubilation”

Zajedno će nastupati big bendovi iz Niša pod vođstvom Dragoslava Petrovića, Buenos Ajresa kojim diriguje Gustavo Firmenih, Čakoveca sa Mariom Jagecom, Blagoevgrada sa Borisom Janevim i internacionalni tridesetočlani orkestar sastavljen od srpskih, italijanskih i albanskih mladih muzičara.

Kao specijalni gosti nastupiće i proslavljeni pijanista Lari Vučković iz San Franciska, ovogodišnji dobitnik Nagrade Nišvila za životno delo, gitarista Sandro Zerafa, direktor Malta džez festivala i poznati italijanski saksofonista Enco Favata, direktor Santa Galura džez festivala na Sardiniji.

Sandro Zerafa

Sandro Zerafa

U velikom finalu big bendovima će dirigovati i naš proslavljeni trubač Stjepko Gut, a svi će zajedno izvesti njegovu kompoziciju Nisville posvećenu festivalu.

Stjepko Gut

Stjepko Gut

Zbog brojnosti muzičara prvi put u istoriji Nišvila istovremeno će funkcionisati obe glavne bine, a Stjepko Gut će svirati i dirigovati sa posebno montirane međubine. Inače u svetu je česta praksa zajednički nastup tri big benda, ali ovo će biti prvi zajednički nastup pet big bendova.

Lari Vučković

Lari Vučković

Pored kompozicija Duška Gojkovića i Stjepka Guta posvećenih Nišvilu, big bendovi će izvesti i Pozdrav Kauntu Bejziju Bubiše Simića, povodom 115 godina od rođenja Kaunta Bejzija, kao i kompoziciju Karavan Djuka Elingtona, povodom 120 godina njegovog rođenja.

Niški Big Band ft Bubiša Simić

Niški Big Band ft Bubiša Simić