Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Terminal Festival nastavlja da dovodi svetska imena u Sombor – delimo karte

AUTOR: CityMagazine 11 Jun, 2019
Terminal Festival nastavlja da dovodi svetska imena u Sombor – delimo karte

Poslednjeg vikenda u junu, četvrti po redu Terminal Music & Arts Festival pretvoriće Sombor u jedinstvenu oazu umetnosti i zabave. Da pobegnete u svet senzualnosti i neobične lepote, zakoračite na jedan od stejdževa koji će i ove godine udomiti muzičare sa svih strana sveta.

Terminal Music & Arts Festival mesto je susreta muzičara, likovnih umetnika, posetilaca festivala i građana Sombora. Ideja festivala je da kroz umetnička i muzička dešavanja oživi i internacionalizuje kulturnu scenu Sombora, odnosno da utiče na razvoj građanske svesti kroz edukativne radionice, dnevne tribine i javne razgovore. Ovim putem gradi se uzajamni odnos između umetnika i posetilaca festivala u kojem obe strane ostaju obogaćene jedinstvenim iskustvom razmene ideja, osećanja i pre svega stvaralačke energije.

U prve tri godine posetioci festivala imali su priliku da slušaju legendarnog Roja Ajersa – začetnika neo-soul žanra; Džodžoa Majera, jednog od najznačajnijih bubnjara u savremenoj muzičkoj istoriji; izralesku džez zvezdu Avišaja Koena; fank legendu Amp Fiddlera u zajedničkom nastupu sa neobičnim Stjuartom Zenderom; austrijski kultni trip-hop bend Sofa Surfers. Uz ovakve tri godine, nesumnjivo je da je grad Sombor dobio neobičnu svežinu i ušao u novu dimenziju kulturnog baštinjenja.

Line Up Poster - Terminal 2019

Line Up Poster – Terminal 2019

Terminal Music & Arts Festival će 2019. godine obeležiti koncerti RY X, trenutno jednog od najvećih imena muzičke indi scene, kao i svetski poznate autorke i pevačice Nneka. Pored ovih izvođača publika će na glavnoj bini letnje scene Kabare imati priliku i da sluša bendove Tapan, francuski duo Nikitch x Kuna Maze, kao i izraelskog producenta i DJ-a Nadava Dagona koji će prirediti jedinstven doživljaj live svirke na 360° bini u centru publike.

Late Night Stage u svom jedinstvenom ambijentu prirode će ugostiti predstavnike elektro scene poput Glauco di Mambro, Megablast, Uone i Ayamoon.

Atmosfera sa prošlogodišnjeg izdanja

Atmosfera sa prošlogodišnjeg izdanja

Terminal Music & Arts Festival istrajava u viziji da razvija i promoviše umetnost, kulturu, kreativnost, stvara spone između posetilaca i izvođača, podstiče inspiraciju, avanturu… I ove godine, svi posetioci mogu da posete i umetničke izložbe slika, projekcije filmova na otvorenom, dnevne jamm session-e i tribine, muzičke i likovne radionice.

Terminal Music & Arts Festival i City Magazine dele našim čitaocima 3×2 karte za ovogodišnje izdanje festivala. Sve što treba da uradite da biste ušli u konkurenciju jeste da u komentarima na ovu vest na našoj FB stranici napišete koji vam je omiljeni nastup benda ili pevača sa nekog domaćeg festivala.