Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije
Tricky 29. aprila u Beogradu

Legendarni trip-hop muzičar i producent Tricky održaće koncert 29. aprila (21:00) u dvorani „Amerikana” Doma omladine Beograda. Tricky-jevom nastupu u Beogradu prethodiće 6. marta objavljivanje EP-a 20,20, koga je najavio spot Lonely Dancer (feat. Anika).

Nakon saradnje sa kultnim bendom Massive Attack, Tricky je objavio debi solo album Maxinquaye (1995), sa hitovima kao što su Aftermath, Ponderosa, Overcome i Black Steel, postavši svetska zvezda i jedan od najuticajnijih pionira trip hopa. Tricky je svoj jedinstveni muzički izraz, prepoznatljiv po višeslojnom, mračnom spoju hip hopa, alternativnog roka i rage (ragga), nastavio da razvija na ukupno 13 albuma, od kojih je poslednji bio Ununiform (2017).

Trikijeva saradnica Martina Topli Bird do danas je ostala verovatno najprepoznatljiviji vokal njegovih pesama, mada je sarađivao i sa Bjork, Nene Čeri, Pi Džej Harvi, Sindi Loper… dok se sada na Lonely Dancer pojavljuje pevačica iz Berlina Anika

„Nikad me nije zanimalo da budem najbogatiji momak na planeti. Moj stav je bio, preokrenuću muziku naglavačke. Stvoriću zvuk koji niko do sada nije čuo”, objašnjava sebe Tricky, pravim imenom Edrijen Tous, u nedavno objavljenoj autobiografiji Hell Is Round the Corner.

Ulaznica za Trikijev koncert u pretprodaji od 19. februara košta 1.800 dinara na blagajni DOB-a, odnosno preko prodajnih mesta i mreže www.tickets.rs. 

Naslovna fotografija: Boris Vezmar

Tricky In Belgrade

Makedonska 22
29.Apr 2020
Dom omladine Beograda
1.800 RSD