Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

U seriji „Game of Thrones“ glumi bivša pop zvezda

AUTOR: CityMagazine 27 Apr, 2019
U seriji „Game of Thrones“ glumi bivša pop zvezda

Davno pre nego što se latio mača kao Bron u seriji „Game of Thrones“, engleski glumac Džerom Flin je bio deo pop dua Robson i Džerom koji je sredinom ’90-ih zahvaljujući svojim hitovima bio čak tri puta na čelu britanske liste najpopularnijih singlova. Osim toga, grupa je za par godina postojanja prodala neverovatnih 12 miliona nosača zvuka!

Nije nam baš jasno kako se priča o ovoj grupi nije proširila na ceo evropski kontinent dok smo odrastali, ali je očigledno u pitanju izrazito britanski fenomen ili jednostavno nismo dovoljno obraćali pažnju.

Dvojac glumaca koji su činili Džerom Flin i Robson Grin su tokom devedesetih bili zvezde serije Soldier, Soldier. U jednoj njenoj sceni oni su izveli stari hit Unchained Melody, što je nateralo ljude širom zemlje da potraže ovaj singl u radnjama. Sajmon Kauel, poznati engleski muzički producent, je namirisao šansu za profit pa je pozvao glumce da oforme grupu i izdaju album za njegovu diskografsku kuću.

Oni nisu baš bili puni entuzijazma za njegov predlog, ali su na kraju ipak prihvatili ponudu. Usledili su albumi obrada koji su 1995. i 1996. apsolutno dominirali britanskom muzičkom scenom.

Džerom i Robson pak nisu sebe videli u pop vodama pa su odbili Kauelovu ponudu od 3 miliona funti da snime još jedan album i vratili su se glumi. Prvog od njih danas gledamo u američkoj hit-seriji Game of Thrones, dok je njegov kolega iz grupe zavšio na televiziji na ostrvu kao glumac i voditelj različitih programa.