Magazin za urbani životni stil
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

Who See nakon dvogodišnje pauze objavili novi spot!

AUTOR: CityMagazine 31 May, 2019
Who See nakon dvogodišnje pauze objavili novi spot!

Dve godine nakon objavljivanja albuma „Pamidore“ crnogorski hip-hop duo Who See rešio je da publiku obraduje novim materijalom još jednom u izdanju izdavačke kuće Lampshade Media. Prvi singl kojim ovaj dvojac prezentuje svoj novi projekat zove se „Đedovina“ i spot za isti možete već sada pogledati iznad ovog teksta.

Pesma Đedovina predstavlja nešto po čemu je Who See karakterističan – vickasti i unikatni osvrt na političko i ekonomsko stanje kako u Crnoj Gori, tako i na celom Balkanu. Celu atmosferu pesme upotpunjuje i crno-beli video spot za koji je, kao i za većinu prethodnih bio zadužen Mario Đorđević Noyz koji čini jednu polovinu sastava Who See.

„Spot je snimljen u selu Sasovići (iznad Zelenike/H. Novog). Tematski smo se trudili da kroz ruralnu estetiku obradimo, već neko vrijeme, veoma aktuelnu temu koja, kako u Crnoj Gori, tako i u regionu, predstavlja svojevrstan rebus i još jedan povod za međugeneracijski razdor i porodične trzavice.”, izjavili su članovi benda Who See o svom novom singlu.

Who See ponovo u akciji (Foto: Bojan Vasiljević)

Who See ponovo u akciji (Foto: Bojan Vasiljević)

Novi singl je ujedno i najava petog studijskog albuma crnogorskih repera na kojem su najavili blagi zaokret u zvuku kao i saradnju sa nekim od najaktuelnijih aktera urbane regionalne pop i hip-hop scene. Novi album i spotovi donose i saradnju sa globalnim brendom mobilnih telefona Honor u okviru njihove aktuelne kampanje #capturewonder.

Prethodni album Pamidore je sastavu Who See doneo veliki regionalni uspeh koji je pratilo mnoštvo kako festivalskih, tako i solo nastupa. Kao najveći hitovi sa albuma izdvojile su se pesme Pucačina po Budvi i Naselje od kojih im je druga donela i MAC nagradu u kategoriji Najbolja hip-hop/rep numera.