Magazin za urbani životni stil
Newsletter
Ovaj sajt koristi kolačiće za personalizaciju sadržaja i oglasa. Detaljnije

City Gourmet #16 // Šefovi

AUTOR: Ana Rusanov Vračević 11 Nov, 2019

Svi znamo da je kuvanje vrsta umetnosti, posebno kreativno polje koje vam omogućava ne samo da budete umetnici već i da usrećujete druge na onaj pravi, iskonski način. Nahranite nekog ukusnim obrokom i videćete čistu sreću. Bez hrane, čovek ne samo da ne može da živi, on je nesrećan i tužan. Hrana je ljubav, uz nju dočekujemo drage ljude, proslavljamo važne događaje, opuštamo se i uglavnom – delimo neke najlepše trenutke u životu.

Ima jedna odlična misao o liderima i šefovima koja kaže da ti ljudi ne mogu učiniti sve srećnima. To je privilegija onih koji prodaju sladoled. Da učine sve srećnima. Divne li pohvale prodavcima sladoleda! Ali imaju ti ljudi, koji se zovu šefovi, ali ipak usrećuju ljude. To su šefovi kuhinja pod čijim okom nastaju jela i slatkiši koji usrećuju druge ljude. Pa ima li lepšeg zanimanja? Kuvari bi verovatno imali šta da prigovore na ovo i verujem da bi bili u pravu. Ali što se mene tiče, oni šire čistu ljubav i čine ovaj svet boljim mestom za život. Zato je odlazak u restoran praznik, obedovanje svečani čin, a još ako vas je to jelo usrećilo… Onda obavezno prenesite pozdrave u kuhinju.

Prelistaj izdanje

#16, City Gourmet #16 // Šefovi

Prethodni brojevi

#185 City Magazine // Savršenstvo

#184 City Magazine // Početak